InstructieJS
Jan Sepp (r) geeft instructie aan boord van de Terra Nova tijdens de reünie in Schiedam (Foto: Suzanna Markusse)

Het Bestand Historische Schepen (BHS) is de opvolger van de SBase, die gebruikt is voor het boek en de CD-Rom “Schepen die blijven”. Het BHS is de bron voor onder meer de Schepengalerij in de zwarte balk hierboven, maar het is veel meer dan dat: het is een centrale plaats waarin alle schepen van de LVBHB-leden gedocumenteerd kunnen worden en het is een beleidsinstrument voor het LVBHB- bestuur.

Het documenteren van uw schip in het BHS moet u zelf doen, met een vragenlijst.

Jan Sepp heeft inmiddels een aantal keren instructie gegeven over het invullen van de vragenlijst. Wat hij iedere keer weer merkt is dat het wel loopt als de leden eenmaal in het BHS zijn. Het probleem zit hem vaak in de vraag: “Hoe moet ik daar komen?”

Om die vraag te beantwoorden heeft hij een presentatie gemaakt waarop alle handelingen stap voor stap worden uitgelegd. Dat is een Flash filmpje dat u heel gemakkelijk op deze website kunt bekijken. Als u hier klikt, wordt de presentatie gestart. Het filmpje opent in een nieuw venster. Als u het wilt afsluiten sluit u dat venster gewoon weer.

Voor alle zekerheid: het is een behoorlijk bestand, bijna 2 Megabyte. Als u uw internetabonnement per megabyte betaalt, kunt u de presentatie beter niet bekijken, of een keer in een bibliotheek of bij een buurman gaan kijken!