Het Knopjesmuseum is een kruising tussen een escaperoom en een wetenschapsmuseum, gebouwd door kunstenaarscollectief de Spullenmannen.
De bezoeker legt zowel fysiek als mentaal een ontdekkingsreis af. Interactieve installaties laten het publiek verdwalen in een speels labyrint waar nieuwsgierigheid, esthetiek en verdieping centraal staan.
Na 10 jaar experimenteren en uitproberen in tijdelijke tentoonstellingen is nu het plan opgevat om het Knopjesmuseum in te bouwen in het ruim van een schip. Samen met de installaties die zijn gebouwd met oude spullen wordt met het schip als tijdcapsule ook een stuk cultuurhistorie vormgegeven.
In 2009 hebben we al eens twee maanden door Nederland gevaren met de tentoonstelling in het ruim van een spits. Dat beviel toen goed.

Nu het Knopjesmuseum is uitgegroeid tot een volwaardig museum zijn wij op zoek naar mensen die ons kunnen helpen bij het vinden van een geschikt schip of die ons wegwijs willen maken in de regelgeving en de alledaagse problemen waar we mee te maken zullen krijgen op het water.

Diana Wildschut en Harmen Zijp
Bel 06-24278960 of MAIL