Bestuurslid sinds 2020, huidige termijn eindigt 2023

Ik ben Stef Keizer geboren a/b m/s Zilvermeeuw te Kampen in 1999. Ik ben aan boord van deze spits opgegroeid samen met mijn broer en zus. Mijn ouders zijn, toen ik 3 was, gestopt met vrachtvaren om mij en mijn broer en zus niet op een internaat te hoeven doen. Wel hebben we nog lang op het schip gewoond.

Toen we niet meer met het vrachtschip voeren vonden we het fijn om onze vakanties en de mooie weekenden aan boord van de Adelaar (BHS 14326) te spenderen. Dit is een directievaartuig uit 1922 gebouwd door scheepswerf Vuyk. Dit schip hebben mijn ouders samen met de zoon van de bouwer in 30 jaar gerestaureerd naar varend monument met de A status. De liefde voor water zit er dus vanaf de geboorte in. Zo ben ik ook elk jaar vanaf mijn 8ste tot en met mijn 18de op zeilkamp geweest.

Ik ben in Hattem opgegroeid en heb mijn middelbare school in Zwolle gedaan. Na de middelbare school ben ik een MBO studie werktuigbouwkunde gaan doen. Nadat ik deze afgerond had wilde ik een HBO studie gaan doen. Mijn keuze viel op Scheepsbouwkunde in Leeuwarden. Een leuke bijkomstigheid was dat er in Leeuwarden ligplaatsen zijn voor historische schepen. Daarom ben ik met hulp van mijn ouders begonnen aan een zoektocht naar een schip om op te wonen. Met veel geluk, aangezien een studentenbudget niet immens is, is dat de Marie-Louise (BHS 14918) geworden. Een 30 meter (originele lengte) sleepspits uit 1916, meer dan genoeg ruimte dus voor een student alleen. Het schip heeft veel klassieke en authentieke details waaronder de originele intimmering van stuurhut, roef en vooronder. In de machinekamer staat een Gray Marine 3-71 uit 1943.

Ik heb een jaar kunnen proefdraaien in het bestuur en ben met de ledenvergadering van 12 december 2020 officieel benoemd als bestuurslid. Ik wil me in het bestuur hard maken voor de belangen van de jeugd en hoop meer jeugd enthousiast te krijgen voor onze mooie vloot aan oude schepen.

Contact? Stuur een mail naar: stef.keizer@lvbhb.nl

Aandachtsgebied (ref. DOP 2021-2023): jeugdbeleid