Het Luttik Oudorp in Alkmaar met de WaagIn de aanloop naar de reünie in Den Helder vorig jaar hebben veel schepen Alkmaar en enkele ook Purmerend aangedaan. Het heeft mooie plaatjes en veel publiciteit in de lokale media opgeleverd. Verschillende organisaties in deze plaatsen hebben nu contact met ons opgenomen met de vraag of er komende zomer historische schepen aan hun evenementen mee willen doen.

Alkmaar Kaeskoppenstad, 26 – 28 juni

‘Alkmaar Kaeskoppenstad’ brengt een glorieuze periode uit de geschiedenis tot leven. Na Alkmaars Ontzet in 1573 wordt de stad een baken in de strijd tegen de Spaanse overheersing. Inmiddels is ‘Kaeskoppenstad’ met zo’n 25.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste evenement van Alkmaar. Het rijke historische decor van gevels, bruggen en grachten én de honderden figuranten in Middeleeuwse kledij geven de stad weer het aanzien van eeuwen geleden. Zo oud zijn onze vaartuigen natuurlijk niet, maar de organisatie ziet graag historische schepen aan het Waagplein om het historische aanzien te completeren.
Gevraagd wordt: een aantal authentieke schepen, met (strijkbare) mast, om in de gracht Luttik Oudorp en aan het Waagplein te liggen, max. lengte ca 22 m, breedte 5 m, diepgang 1.40 m.
Geboden wordt: vrije ligplaats van vrijdag 16.00 uur tot maandagochtend, een centrale plaats in het evenement, waaraan de scheepsbemanning zelf ook deelnemer is.
Voor meer informatie: Trudy Boom, 075 -6212028 of mail Trudy
Zie ook de website!