P1160737Ruim 500 schepen van het Varend Erfgoed op Sail Amsterdam.
Van 19 tot en met 23 augustus verandert Amsterdam in een nautisch spektakel van wereldformaat. Sail Amsterdam 2015 is op stoom om de editie van 2010 te overtreffen. En natuurlijk is ook het Varend Erfgoed weer van de partij.
De voorbereidingen zijn in volle gang en daarbij wordt ook gekeken naar de ligplaatsen en presentatie van de schepen van het Nederlandse varend erfgoed. Via de behoudsorganisaties die zijn aangesloten bij de Federatie Oud Nederlandse Vaartuigen (FONV) worden schepen begin 2015 uitgenodigd voor deelname aan het evenement.
Het streven is om in februari 2015 de inschrijving open te stellen voor schepen die willen deelnemen. Alleen schepen die zijn ingeschreven bij een van de behoudsorganisaties kunnen inschrijven voor deelname. Voor eind april horen de schepen of er een ligplaats voor hen is gereserveerd op Sail Amsterdam.
Ook deze editie verwachten we een hoger aantal inschrijvingen dan het aantal ligplaatsen dat beschikbaar is. De behoudsorganisaties zullen een selectie maken van de inschrijvingen en zo zorgen voor een mooi en evenwichtige presentatie van hun type schepen voor het publiek.
We hopen ruim 500 schepen van het Varend Erfgoed op Sail Amsterdam te mogen verwelkomen, uiteraard afhankelijk van de beschikbaarheid van voldoende ligplaatsen.
Verschillende aanbrengtochten worden georganiseerd om de schepen vanuit het land gezamenlijk naar Sail Amsterdam te laten varen en ook tijdens het evenement zal het Varend Erfgoed zich aan het publiek presenteren door een vlootschouw en andere vaartochten. We zoeken nog naar organisatoren voor sommige onderdelen.
Vanuit de FONV is een Kernteam en een brede werkgroep opgezet. Het Kernteam is regelmatig in contact met de stichting Sail Amsterdam over de organisatie en koppelt dat periodiek terug aan de brede werkgroep. In de brede werkgroep zitten vertegenwoordigers van alle behoudsorganisaties.
Reserveer dus 19 tot en met 23 augustus in uw agenda voor een wederom prachtig evenement en blijf ons volgen via uw behoudsorganisatie voor verdere invulling van de aanwezigheid van het Varend Erfgoed op Sail Amsterdam
Namens het Kernteam en de brede werkgroep,
Maurice Jongmans – maurice@sail.nl
Nautisch Coördinator
Stichting Sail Amsterdam