Notulist (in bestuur sinds 2017, aftredend 2020)

Als zuiderling (Maastricht 1948) kende ik alleen de Maas. Toch ben ik altijd gefascineerd geweest door het water. Ik herinner me een moment in mijn jeugd dat de Maas in een strenge winter dichtgevroren was, dat maakte grote indruk op mij. In de zomer mochten we onder de bruggen in Maastricht zwemmen en wat was het spannend als er dan een groot schip voorbij voer, eigenlijk best gevaarlijk achteraf bezien.

Volgens goed Rooms gebruik wilde ik priester worden en verliet op 12 jarige leeftijd het ouderlijk huis om in de roerige 70er jaren eerst op het seminarie te belanden en daarna op de sociale academie. Mijn hele werkzame leven heb in de jeugdhulpverlening gewerkt.

Toen ik in de Randstad ging wonen kwam ik op een woonboot terecht in de Stadhouderskade in Amsterdam. Bij de afdeling bevolking van de gemeente Maastricht hadden ze nog nooit gehoord van de afkorting t/o achter de straatnaam, immers de woonboten hadden geen huisnummer. Mijn eerste boot was een BM waarmee ik heb leren zeilen en mijn huidig schip is een Markerrondbouw uit 1940, eerder gebruikt als visserman op het IJsselmeer.

Nu wonen Birgit, mijn vriendin, en ik in Enkhuizen. We hebben samen een antiek en curiosa winkel met een B&B genaamd Tante Bets. Mijn boot ligt voor de deur in de Oude haven van Enkhuizen. Verder werk ik ook bij Cinema Enkhuizen gevestigd in de Drommedaris.

Door een advertentie in de Bokkepoot, waarin een notulist gevraagd werd voor het bestuur, ben ik in 2012 actief betrokken geraakt bij de vereniging. Dat bevalt me goed, omdat de wereld van water en schepen mij na aan het hart ligt.

Contact? Stuur een mail naar: secretariaat@lvbhb.nl