De blokkade van de Spoorhaven in afwachting van de brugopening. Touwen los en samen wachten.

De blokkade van de Spoorhaven in afwachting van de brugopening. Trossen los en samen wachten.

Na een geslaagde reünie in MusSAILkanaal, die zelfs het NOS journaal haalde, kwam maandag 3 augustus de schippersdrift weer bovendrijven en lag de Spoorhaven vanaf half acht volledig geblokkeerd door vertrekkende schepen die op brugopeningen en sluisbedieningen moesten wachten.
Hieronder een paar foto’s -met-een-knipoog van de 3 miljoen die van het evenement zijn genomen.

Het Stadskanaal uitgelijnd met historische schepen. We zijn er!

Het Stadskanaal uitgelijnd met historische schepen. We zijn er! En dat hebben ze geweten. Stromen bezoekers en een overladen camperplaats in de Spoorhaven.

Een openingsact met lied in afwachting van de officiële opening.

Een openingsact met lied in afwachting van de officiële opening. De rondvaart van burgemeester en Commissaris van de Koning liep natuurlijk weer uit de tijd zodat het publiek dit vermakelijke intermezzo zeer waardeerde.

Commissaris van de Koning opent MusSAIL terwijl Piet kritisch toeluistert.

Commissaris van de Koning Max van den Berg opent MusSAIL terwijl Piet kritisch toeluistert zich waarschijnlijk afvragend hoe een rode rakker uit de roerige jaren 60 het tot CvdK heeft kunnen brengen.

Nieuw bestuurslid Klaus Spithost en voorziter FVEN Martine van Lier over leggen vast over de ICT toepassing bij het register. Martine heeft zich met een aantal andere hard gemaakt voor de kamermoties over mobiel erfgoed, en met succes.

Nieuw bestuurslid Klaus Spithost en FVEN-voorzitter  Martine van Lier overleggen, ongetwijfeld over de ICT strategie voor het Mobiel Erfgoed Register. Martine heeft zich met een aantal anderen hard gemaakt voor de kamermoties over mobiel erfgoed, en met veel succes.

Henri Derksen (midden) eerste winnaar van de Henk Bos Wisselprijs voor Diepgaand Onderzoek in de AIS/ECDIS stand met Klaus Spithost (links) en een klant.

Henri Derksen (midden) eerste winnaar van de Henk Bos Wisselprijs voor Diepgaand Onderzoek in de AIS/ECDIS stand met Klaus Spithost (links) en een klant.

Pyt Dillingh toont trots zijn Aat van der Giessen Aanmoedigingsprijs 2015.

Pyt Dillingh toont trots zijn Aat van der Giessen Aanmoedigingsprijs 2015. Zijn onderzoek naar de stuisen op de kont van het schip waren de motivatie om hem de prijs toe te kennen door de vakkundige jury voorgezeten door Han Visser, die een uitgebreid jury rapport voorlas en verschillende veren uitdeelde.

Ontspanning hoort er bij want een reünie van de LVBHB is vermoeiend.

Ontspanning hoort er bij want een reünie van de LVBHB is vermoeiend. Letterlijk vissen in troebel water, bruin van de turf die eens dit gebied welvarend heeft gemaakt en de aanleiding was om het kanaal te graven.

Natuurlijk was de Verenigingsstand ook weer paraat zij het dat alleen de gratis Bokkepoten gretig aftrek vonden.

Natuurlijk was de Verenigingsstand ook weer paraat zij het dat alleen de gratis Bokkepoten gretig aftrek vonden. Vandaar de afwachtende houding van hoofdstandhouder Henk Morel en een berustend zittende hulpstandhouder Bea Pijn. De ander hulpstandhouder Gerda Morel heeft het moede hoofd er even bij neergelegd.

Het varend erfgoed inspireerde een aantal schilders om de historische vloot op het canvas vast te leggen.

Het varend erfgoed inspireerde een aantal schilders om de historische vloot op het canvas vast te leggen. De grijsgrauwe Zwarte Raaf van Emile Stoelinga uit Leeuwarden vormde een weinig kleurig zij het wel interessant element van het doek

Sommige leden hebben er veel voor over om de continuiteit van de vereniging te garanderen. Trotse Opa en oma Vermeer met kleinkinderen.

Sommige leden hebben er veel voor over om de continuïteit van de vereniging te garanderen. Trotse opa en oma Vermeer met kleinkinderen en moeder Annigje Vermeer a/b Nieuwe Zorg. Vader Martijn Vermeer blijft even buiten beeld evenals de respectievelijke vader en moeder van de babies.