20150319_small_uitreiking_image3Carolus Poldervaart won met zijn ontwerp voor de kantelsluis de Publieksprijs tijdens de Dag van de Ingenieur 2015. Het artikel eerder geplaatst op onze website heeft blijkbaar voldoende steun opgeroepen voor dit ontwerp, waarbij schepen met staande mast makkelijker onder bruggen door kunnen zonder op een opening te hoeven wachten.
Carolus schreef:
‘Dankzij jullie stemmen heb ik de publieksprijs voor de Vernufteling gekregen. Hartelijk dank daarvoor. Ben zeer vereerd en m’n baas is er ook blij mee.
En er is wat verwarring over de prijs, want op internet circuleert van alles. Dat komt omdat er meerdere prijzen werden uitgereikt vanmiddag. En zo zijn er ook twee vernuftelingen. Een publieksprijs (voor mij) en een juryprijs (deze ging naar de groentetuin in de gevel van de RAI). Dan was er nog een prijs voor de Ingenieur van het jaar. Die zal wel het meest in het nieuws komen, want die moet ook een heel jaar het vak van ingenieur gaan promoten. En hij is gelinkt aan Prins Friso (was ingenieur). Prinsessen Beatrix en Mabel waren er voor de uitreiking dus dat trekt flink de aandacht.
Het was een mooie dag!’
Over het vervolg zegt Carolus:
‘Het bericht  dat we met de Kantelsluis de publieksprijs Vernufteling 2015 wonnen leverde me veel felicitaties op. Dat is natuurlijk erg leuk en hartverwarmend. Dank daarvoor.
Er zaten ook vaak vragen bij de felicitaties. Hoe gaat het nu verder?
Wat we graag willen is meer belangstelling van de zijde van RWS. Die is er al wel, maar op een te laag pitje. Daarom wordt de sluis nu wat verder uitgewerkt (mede door twee afstudeerders) zodat we een beter beeld krijgen van ondermeer de kosten. En hij wordt meer dan de helft korter zodat er nog maar 1 schip tegelijk in past. Dan komt een proef dichterbij omdat het veel geld zal schelen. Je kunt er altijd weer een stuk tussen lassen. Zodra we dan een nieuw beeld hebben gaan we RWS  benaderen. Zodra we echt gaan bouwen laat ik het weten.’
Voor wie geinteresseerd is:
het eerdere artikel op deze website
verslag van de dag
verslag van Haskoning

Foto: Ed Nijpels feliciteert publiekswinnaar Carolus Poldervaart. © Gijs van Ouwerkerk