2016-09-24-16-03-06

Winnaar van de Garnalencup 2016: Eelke Halbertsma van de Vier Gebroeders.


Regeren is vooruit zien en de Noorderschippers zijn helemaal klaar voor het nieuwe jaar. Noteer de data in uw kersverse agenda van 2017!

Tjalkendag 2017 in Sneek.

De jaarlijkse Tjalkendag wordt in 2017 op zaterdag 18 maart in Sneek gehouden. Voor wie het fenomeen Tjalkendag (nog) niet kent: je hoeft géén tjalk te hebben om er heen te mogen, je hoeft zelfs (nog) geen LVBHB lid te zijn, er is altijd een ochtendprogramma met interessante onderwerpen uit de schepenwereld en in de middag ga je naar buiten, dingen bekijken. En tussendoor natuurlijk koffie, lunchen en bijkletsen. Met na afloop een borrel. En je bent er ook zeer welkom als je met je schip komt. Never change a winning format, vinden ze bij de Noorder Schippers.
En dus ligt op 18 maart de Terra Nova in Sneek. Het gaat ‘s morgens over alle mogelijkheden voor duurzaam schipperen én over modern en klassiek materiaal voor touw en het gebruik daarvan. In de middag bezoeken we het Fries Scheepvaartmuseum, de destilleerderij van de Weduwe Joustra en de beroemde werf voor houten schepen Joh. van der Meulen.
Houd voor het gedetailleerde programma en de kosten de site in de gaten. Opgeven kan al wel per mail.

Varen als Vroeger 2017

Ook in 2017 willen de Noorderschippers weer twee dagcursussen met Ton Krom organiseren. De praktijk die hoort bij het boek ‘Puntje zeil’ dat Ton samen met Erick Takes schreef. Op 20 en 21 mei wordt er weer op De Goede Verwachting vanuit Dokkumer Nieuwezijlen met een klein zeiltje gevaren, geboomd en gejaagd. Geschipperd kortom, door het mooie Friesland. Programma en kosten komen t.z.t. op de site. Belangstelling? Mail.

Garnalencup 2017

De ‘vriendelijke wedstrijd’ om de roemruchte wisseltrofee zal op zaterdag 23 september op het Lauwersmeer worden verzeild. Meer informatie volgt natuurlijk maar opgeven kan al wel per mail.