Er is een belangrijke update voor de KNRM Helpt app.

De KNRM heeft de KNRM Helpt app aangepast met een nieuw telefoonnummer voor niet-spoedeisende PECHhulp. Download de nieuwe versie van die app om weer helemaal ’bij’ te zijn.

In NOODgevallen gebruik je de rode knop van die app om assistentie te vragen. Alternatief is natuurlijk VHF 16 of bellen met 0900 0111.

In geval van PECH ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van hulp. Is je schip kleiner dan 20 meter dan kun je een beroep doen op de KNRM (groene knop op de app voor het KNRM Helpt Assistentie Centrum). De KNRM bepaalt of- en zo ja wanneer hulp wordt geboden.

Is je schip groter dan 20 meter dan verleent de KNRM in principe geen assistentie, dus moet je een andere hulpverlener benaderen. Meestal zal dit een commercieel bergingsbedrijf zijn.

Neem in geval van PECH altijd contact op met je verzekeringsmaatschappij, die je raad kan geven, maar ook eventueel een commerciële berger kan regelen. Dat voorkomt in elk geval dat je in handen van malafide bergers valt. EOC Scheepsverzekeringen is bijvoorbeeld is 24/7 bereikbaar. Voor pleziervaart en ‘wonen op het water’ bel je met 088 66 99 500.

Voor wie de app nog niet heeft

Het is handig om eerst een account aan te maken en uitgebreide gegevens te registreren op: knrmhelpt.nl en daarna de app te installeren: