Nieuwe leden

Allereerst van harte welkom als nieuw lid van de Vereniging Het Historisch Bedrijfsvaartuig!

Met deze pagina willen we u een beetje op weg helpen. Wat doen we allemaal als vereniging, waar kunt u informatie vinden en hoe kunt u in contact komen met de vereniging en met de andere leden?

Mochten er toch nog vragen zijn, mail gerust naar: ledenadmin@lvbhb.nl

Het bestuur


De voorzitter heet u welkom

In uw welkomstpakket zat ook de welkomstbrief van onze voorzitter Rolf van der Mark. Voor de volledigheid vindt u de brief ook op deze pagina.


Wegwijzer
Voorheen afgedrukt, maar nu digitaal via deze link onze ‘wegwijzer’ met de contactgegevens van het bestuur en de werkgroepen.


Bokkepoot
4x per jaar ontvangt u ons magazine Bokkepoot. Eerdere uitgaven van de Bokkepoot kunt u als lid online doorbladeren en lezen. Klik hier voor een overzicht.


Aanbod Rondje Sporenonderzoek
Ieder schip herbergt een schat aan sporen uit het verleden. Met een rondgang over het schip met een ervaren deskundige hopen we u enthousiast te maken voor het behoud van die karakteristieken bij reconstructies en verbouwingen en meer kennis over uw schip te geven. We bieden het Rondje Sporenonderzoek gratis aan. Het is nadrukkelijk geen schouw of beoordeling.
Lees meer >>


Contact met een mentor in de buurt
Nieuw in de wereld van het varend erfgoed, net een schip gekocht hebt of van plan bent om dat te doen? Dan kan het prettig zijn om met uw vragen terecht te kunnen bij een ‘mentor’. Zo’n mentor is een in de buurt wonend, welwillend en behulpzaam senior-lid. ‘Senior’ heeft niets te maken met leeftijd en/of aantal jaren lidmaatschap, wel met kennis en ervaring. Deze delen ze graag met u.

U hoeft slechts te melden (bij de ledenadministratie: ledenadmin@lvbhb.nl) dat u er gebruik van wilt maken en er wordt contact met u opgenomen!


Bulletalie
Per e-mail ontvangt u het laatste nieuws in onze nieuwsbrief de Bulletalie.
Lees de Bulletalie(s) online >>


EOC korting

Als lid van de LVBHB ontvangt u 10% korting op een verzekering bij EOC. U heeft hiervoor uw lidnummer nodig.


CVO, Certificaat van Onderzoek

Is uw schip CVO-plichtig? Voldoet uw schip al aan de CVO-eisen?

 • Keuring

  Elk schip langer dan 20 meter is CvO-plichtig na eind 2018 en elk

 • Elk schip met een lengte x breedte x diepgang (volume) van meer dan 100m3 is CvO-plichtig na eind 2018.
 • Tot eind 2018 kunt u gebruikmaken van de overgangsregeling voor oude schepen, waardoor uw schip aan minder strenge eisen hoeft te voldoen. Na eind 2018 moet het schip anders voldoen aan de eisen die ook gesteld worden aan moderne schepen.
 • Na eind 2018 mag u, zonder CvO, niet meer varen met een CvO-plichtig schip.
 • Als er voor eind 2018 geen CvO is voor uw schip, betekent het voor een eventuele volgende eigenaar dat het nagenoeg onmogelijk wordt om er nog een CvO op te krijgen.

Uw schip wordt zonder CvO, na eind 2018 (eigenlijk nu al), een heel stuk minder waard!!

Klik hier voor meer informatie over het CVO


AIS + ECDIS
Sinds december 2014 is het voor Rijnvarende CvO-plichtige schepen verplicht zowel een erkende AIS als ECDIS aan boord te hebben. De verplichting geldt dus voor het gehele vaargebied dat valt onder RPR (Rijnvaart Politie Reglement). Sinds 1 januari 2016 is het gebruik van AIS (dus NOG niet in combinatie met ECDIS) ook verplicht op het gehele BPR-gebied (Binnenvaart Politie reglement).


Belangrijke data
We organiseren het hele jaar door activiteiten. Via de website en de Bulletalie wordt u hiervan op de hoogte gehouden. Noteer alvast in uw agenda:

 

Ledenvergadering 11 maart 2017 Nijmegen
Erfgoed Manifestatie Hassailt (incl. zomervergadering) 27 t/m 30 juli Hasselt
Werkgroependag november Aan boord van ons verenigingsschip de Terra Nova in Willemsoord (Den Helder)

Verslagen en notulen
Wat speelt er allemaal binnen de vereniging en waar houden we ons mee bezig?
Lees het in:


Vrijwilliger worden
Onze vereniging kent een groot aantal actieve vrijwilligers. Onze leden kunnen deelnemen aan verschillende werkgroepen. In het najaar kunt u kennismaken met de verschillende werkgroepen op de werkgroependag aan boord van ons Verenigingsschip de Terra Nova.

Wilt u ook actief betrokken zijn bij de vereniging, uw expertise inzetten en vrijwilliger worden? Stuur een berichtje naar ledenadmin@lvbhb.nl en we nemen contact met u op!


Vlag bestellen
De vlag van de LVBHB draagt bij aan de naamsbekendheid, zichtbaarheid en daarmee de promotie van de vereniging.  Deze kunt u bestellen bij de ‘Verenigingsstand‘ in de maten 40 x 60 (5 euro), 70 x 100 (10 euro) en 100 x 150 (15 euro).

In de Verenigingsstand vindt u ook een groot assortiment boeken!


BHS en liggers
In het welkomstpakket heeft u inloggegevens gekregen voor de website. Hier kunt u niet alleen het nieuws voor leden volgen, maar ook de informatie over uw schip in het ‘Bestand Historische Schepen‘, kortweg BHS, aanvullen. BHS is voor het:

 • Documenteren van de historische schepen van de (oud-)leden van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB).
 • Online beschikbaar stellen van de scheepsgegevens voor de leden.
 • Online beschikbaar stellen van de scheepsgegevens voor geïnteresseerden in de Schepengalerij op de website.
 • Het kunnen produceren van banners voor de leden met informatie over hun schip.

Meer informatie over uw schip vindt u wellicht ook in de ‘Liggers Scheepsmetingsdienst‘.


RVEN
Als lid van de LVBHB kunt u uw schip ook registreren in het Register Varend Erfgoed Nederland (RVEN). Meer info over aanmelden van uw schip en de criteria leest u hier.


Social media
Kom ook online in contact met andere leden. Stel uw vragen, deel uw ervaringen en geniet van de foto’s en filmpjes over (het behoud van) ons varend erfgoed, de grootste vloot ter wereld!


 

Facebook
Twitter
YouTube
LinkedIn