Museumhaven_Gouda‘Water is de ziel van Gouda’
Op 21 en 22 juni 2014 wordt in Gouda Museumhavendagen 2014 gevierd. Zij zijn “ingeweven” in de activiteiten die het festijn Gouda Waterstad 2014 organiseren. Op deze dagen  presenteren wij onze museumhaven naar de Goudse gemeenschap en uiteraard iedereen die een liefdevolle blik laat glijden over met zoveel zorg en vlijt onderhouden historische binnenvaartschepen.
MuseumgoudA, het stadsmuseum voor kunst en cultuur, is verrijkt met een grote stadsmaquette. Die maquette beeldt Gouda af in het jaar 1562. Op de Museumhavendag wordt er een verbinding gemaakt tussen deze maquette en de museumhaven. Daar is het thema van deze Museumhavendag aan ontleend: 1562 – 1962: 4 eeuwen Goudse binnenvaart. Middels wandelingen en rondvaarten willen wij dit thema het publiek laten beleven. Wij streven ernaar om in de museumhaven en langs de kades met historische schepen een sfeer van rond 1962 te scheppen. Wij hopen en verwachten van u dat u, als u met uw schip naar Gouda komt, zo mogelijk hieraan kunt meewerken en zijn benieuwd naar de ideeën die u hiervoor zelf hebt en kunt uitvoeren.
Voor schippers die met hun museumschip de Goudse Museumhavendagen willen bezoeken, reserveren we graag een ligplaats in onze museumhaven of in het historische hart van de stad. De kosten daarvan zijn uiteraard voor onze rekening, evenals die van stroom en water. U krijgt ons gastenpakket met attenties van de stad Gouda. U hoeft bovendien de mast niet te strijken om in Gouda te komen.
Stuurt u even een mailtje en u ontvangt een inschrijfformulier.
Met vriendelijke groeten,
Paul de Jong, Museumhaven Gouda