De Terra Nova gaat naar de Tjalkendag op 18 maart 2017 van de Noorderschippers in Sneek.
Als u het leuk vindt om heen en/of terug mee te varen dan is dat mogelijk.
Het is half maart, u moet er dus van uitgaan dat het nog behoorlijk fris kan zijn, dus warme kleding is aan te raden. De dagen zijn nog kort dus we we zullen geen lange dagen maken wat varen betreft. Daarom willen we al op dinsdag vertrekken uit Gorinchem om uiterlijk vrijdag in Sneek aan te komen. We kijken met elkaar dan waar we onderweg blijven liggen om te overnachten.
Op zaterdag 18 maart wordt de Tjalkendag van de Noorderschippers aan boord gehouden dus het ruim moet om 9 uur leeg zijn. Dat betekent op tijd opstaan en de boel aan kant maken.
Voor de terugweg geldt hetzelfde: maandag vertrekken uit Sneek en uiterlijk woensdag terug in Gorinchem.
Alles is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden, met name de wind want we gaan over het IJsselmeer. Het voorlopige waarschema vind je HIER.
Omdat het misschien wel koud is, zullen we het voorruim niet inrichten met gordijnen, zodat we het met de verwarming op temperatuur kunnen houden. Dat lukt met de gordijnen waarschijnlijk niet. Worden temperaturen onder de 10 graden verwacht dan nemen we geen passagiers mee, omdat dit niet prettig is en ook de kosten voor verwarmen te hoog op  lopen. We besluiten op de zondag ervoor (12 maart) of de reis met passagiers gemaakt gaat worden.
De Terra Nova biedt dit aan voor € 30,00 per vaardag. Dit is inclusief eten (bij eten aan de wal € 5,00 retour). Voor de drankjes gelden de standaard prijzen. Voor het overnachten in Sneek rekenen we € 15,00 per nacht inclusief ontbijt
Belangstelling om mee te varen? MAIL of bel Jan Lock (06 51 53 34 88).

foto Gert Herrebrugh