De Schiedamse Vereniging ‘Het Beurtschip’ is voor haar erfgoedhaven op zoek naar een motorschip met een maximale afmeting van 30 m x 4,70 m. Het schip moet een historische uitstraling hebben, zodanig dat het past in het beeld dat de haven reeds heeft opgebouwd met de huidige liggers. Permanente bewoning is een harde eis. De ligplaats heeft een officieel adres waarop men zich kan inschrijven in de gemeente Schiedam.
Vereniging Het Beurtschip huurt een oppervlakte water van de gemeente Schiedam en heeft daar zelf alle infrastructuur in aangelegd. De motorschepenhaven biedt plaats aan tien schepen. Het havenonderhoud wordt gezamenlijk gedaan tijdens vier werkochtenden per jaar.
De locatie is aan de Westvest, gelegen tegen het centrum van Schiedam. Alle vormen van openbaar vervoer liggen op zeer korte afstand. Alle onderwijsvormen zijn beschikbaar binnen de directe regio.
Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op https://hetbeurtschip.jimdofree.com/ De website is splinternieuw en nog onder constructie, maar geeft alvast een indruk van deze ligplaats.
Informatie en aanmelding: hetbeurtschip@live.nl