Tijdens het bezoek van de Erfgoedtour organiseert Leeuwarden tal van evenementen. Een van de initiatieven is een opstaptour naar Dokkum voor een aantal inwoners. Wie helpt?

We willen de Leeuwarders graag van dichtbij kennis laten maken met onze schepen en bedanken voor hun gastvrijheid. Dit willen we doen door 140 inwoners mee te laten varen op onze schepen van Leeuwarden naar Dokkum. De passagiers komen uit wijken van Leeuwarden waar vakantie of een dagje varen niet voor iedereen gewoon zijn.

De focus ligt op kinderen en ouderen. Kinderen worden altijd begeleid: uit de reacties op onze vorige oproep bleek dat dat niet duidelijk was. We gaan uit van 4 passagiers/gasten per schip, meer mag natuurlijk altijd. Dus vind je het leuk om je schip te laten zien en ‘landrotten’ te laten ervaren hoe het is om met een historisch schip te varen meld je dan aan. Als we uitgaan van 4 gasten per schip dan hebben we 35 schepen nodig, je aanmelding wordt dan ook zeer gewaardeerd!

Nog wat praktische punten: voor jou, je bemanning en de gasten wordt een lunchpakket verzorgd. Ook als je niet blijft liggen in Dokkum maar door vaart kan je gasten meenemen, er is een afstapplek in Dokkum waar de gasten van boord kunnen gaan. De gasten worden met bussen weer teruggebracht naar Leeuwarden. Check even bij je verzekering of (niet betalende) gasten onder je opvarendenverzekering vallen om verrassingen achteraf te voorkomen. De EOC is al ingeseind.

Als je je aan wilt melden stuur dan een mailtje naar de.boadskipper@gmail.com. Voor vragen of overleg kan je contact opnemen met Derk Lange 06-19434155 of Derk@Resnova.nl

Alvast bedankt voor je hulp en tot ziens in Leeuwarden!

Derk namens het Leeuwarder Erfgoedtour-team

Dokkum