Behouden binnenkant boek

Tijdens de zomervergadering 2017 in Hasselt is een uniek boek gepresenteerd over authentieke schipperswoningen, die nog te vinden zijn in onze vloot van voormalige vrachtschepen uit het begin van de twintigste eeuw.

Schepen die met liefde zijn gerestaureerd en waarvan het vrachtruim is ingericht als woning of recreatieverblijf.

De voormalige woning van het schippersgezin, het roefje, is er vaak ook nog. Soms in gebruik als rommelhok. Maar juist omdat het na de vrachtperiode niet meer werd bewoond, bleef het roefje vaak in de oude staat bewaard. Elkaar opvolgende nieuwe eigenaren hebben hun roefje behouden en tonen het soms trots aan bezoekers.

In dit boek staan de verhalen opgetekend van de huidige bewoners en velen van hen konden ook het een en ander vertellen over voorgaande eigenaren.

De roefjes zijn gefotografeerd voor een rubriek in de Bokkepoot van maart 2014 t/m juni 2017 en in het boek staan ook roefjes die niet eerder zijn gepubliceerd.

Binnenkijken in een authentieke schipperswoning?
Stap maar binnen… in dit boek.

Behouden Binnenkant, Binnenkijken in door de tijden heen bewaarde scheepsroefjes
door Trudy Boom-Reuvekamp, uitgave van het Historisch Bedrijfsvaartuig, is vanaf eind juli verkrijgbaar aan de verenigingsstand voor € 15,- (exclusief verzendkosten) of te bestellen bij henk.morel@uiterton.nl, telefoon 020 6434220 of 06 49656644.