kantelsluisOok balen als u voor de brug moet wachten? Mast net te hoog, druk autoverkeer. Carolus Poldervaart, eigenaar van de klipper Vrouwe Elisabeth, vond dat ook en daarom bedacht deze schipper als vernufteling (ingenieur) de kantelsluis. Met die sluis worden brugopeningen overbodig wanneer schepen met staande mast drukke verkeerswegen moeten kruisen.
Hij dingt daarmee mee voor de titel Vernufteling van het jaar. Op 18 maart aanstaande wordt op de jaarlijkse Dag van de Ingenieur bekend gemaakt wie dat is. Voor de titel zijn negen nominaties en de Kantelsluis van Carolus is er één van.
Een vakjury maakt een keuze, maar het publiek bepaalt wie echt gaat winnen. Dan moet er wel gestemd worden door het publiek. Graag stemmen dus!
Los van het stemmen: het is erg leuk om elk van de projecten even te bekijken. Bekijk ze, van kantelsluis tot metalen stripje om flatgalerijen voor instorten te behoeden. En kies vervolgens welke je het leukste of meest vernuftige vindt. Stemmen kan tot en met 13 maart. Ga naar de website, kijk en kies.