Assen Historische VlootdagenVanaf 7 december 2015 tot en met 29 januari 2016 kunnen historische schepen gratis liggen in het centrum van Assen. Water en stroom worden kostenloos verstrekt. 
Let op: de maximum kruiphoogte is 3,50 meter.
Een aantal jaren geleden is de Vaart in Assen tot aan het centrum van de stad weer bevaarbaar gemaakt. Mede door de inzet van de Asser Historische Vereniging is de Kolk, de zwaaikom, weer uitgegraven met de historische breedte van 27 meter en is het blikveld op de historische huizen aan de vaart enorm verbeterd.
De commissie Asser Historische Vlootdagen probeert voor de tweede maal op rij een aantal historische schepen naar Assen te krijgen voor de Asser Historische Vlootdagen die van 1 december 2015 tot circa 15 februari 2016 zijn gepland.
Een programma rondom de vloot tijdens de weken rondom kerstdagen wordt op dit moment uitgewerkt en is mede afhankelijk van voldoende belangstelling vanuit de vloot.
Onderdeel van het programma is kennismaking met de historische schepen en we willen graag dat de schippers iets over hun schip vertellen en wat laten zien.
Verder is er een kerstmarkt, filmprojectie, een rondvaart en een kinderprogramma in samenwerking met Theater De Kolk. Ook de horeca is actief betrokken.
U kunt zich aanmelden per mail bij Bieneke Drenth