Voor deelnemers aan Hassailt 2017 en Leer zijn twee evenementen onderweg in voorbereiding.
Op de heenweg een overnachting in Nieuw Amsterdam en op de terugweg een overnachting in het Veenpark in Emmer Compascuum.

Nieuw Amsterdam

Als gevolg van het bezoek van verschillende schepen in 2015 tijdens ‘Old Sail Nieuw-Amsterdam – Veenoord’ wordt 800 meter kade met faciliteiten gerealiseerd. De inwoners van Nieuw Amsterdam willen voor de steun tóen aan het initiatief hiervoor wat terugdoen.
Dinsdag 1 augustus
Ontbijt voor de bemanning van de schepen en gratis bezoek aan het Vincent van Gogh Huis. Barbecue avond in de open lucht.
Woensdag 2 augustus
Ontbijt voor de bemanning van de schepen.

Veenpark

Uiteraard is het ook weer mogelijk om gratis in het grootste openluchtmuseum van Nederland; het Veenpark aan te leggen en wel aan de museale kant van het kanaal.
De geweldige avond welke we in het bruin café “Veenlust”mochten Ook nu wil de directie weer een avond voor de scheepseigenaren  op de terugreis van Leer organiseren.
De gedachte hierbij is als volgt;
Ligplaats in het museum met op woensdag 9 en donderdag 10 augustus de Compascumer Dagen. Huisjes en bedrijfjes zijn bewoond en bemand en de veldwachter maakt zijn ronde. Ook meneer Pastoor kuiert door het dorp en houdt een oogje in het zeil. U bent met uw schip letterlijk onderdeel van het decor van deze levende geschiedenis.
Donderdagavond 10 augustus het bruin café “Veenlust” open voor de schippers.
Uiteraard is iedereen welkom en we hopen weer velen te mogen verwelkomen.
Graag even aanmelden in verband met de planning.
Anne Buursema
tel 06 53266804 of mail voor info