De tweede EOC Traditionele Schepenbeurs in Den Helder (10 t/m 12 november 2017) had een gevarieerd aanbod.
De hal op Willemsoord huisvestte meer stands dan tijdens de eerste versie van de beurs  in 2016. Het bezoekersaantal zal er om spannen want het weer hielp niet mee.

De LVBHB Verenigingsstand voor de opening van de beurs: Bea Pijn zit klaar voor de klanten.


Het varend erfgoed rond Willemsoord kreeg uiteraard voldoende bezoek, maar dat had meer moeten zijn. Dat de temperatuur laag was, is te verwachten in november, maar hagel, regen en harde wind waren soms erg extreem. Binnen was het gezellig druk, vooral in de ochtenden vulden grote groepen bezoekers de hal met een enthousiast geroezemoes.
Naast de verschillende bedrijven was de meerderheid van de behoudsorganisaties vertegenwoordigd. Ook de LVBHB stond er weer met een helaas wat kleine Verenigingsstand. Die was in elk geval een ontmoetingspunt voor oude, nieuwe en potentiële leden en belangstellenden.

TAVE projectleider Petra Spithost puft even uit naast het staaldraadsplitsen.


Daarnaast had TAVE (Traditionele Ambachten Varend Erfgoed) ook weer de nodige activiteiten georganiseerd.En de werkgroep Stuurvrouwen manoeuvreerde rond het Willemsoord complex.

Klink demonstratie in naastgelegen werkplaats.


Een aanzienlijk aantal mensen had er een weekend Den Helder van gemaakt. Het kaartje bood dan ook het voordeel van onbeperkte toegang tot de beurs, bezoek aan een aantal schepen en aan het Marine- en Reddingmuseum.

Trudy Boom signeerde haar boek, maar de tafel diende zeker als ontmoetingspunt bij de Verenigingsstand.


Willemsoord bleek weer een mooie locatie voor deze activiteit te zijn en een aanzienlijk aantal mensen had de soms lange reis, zelfs uit Limburg, over voor een bezoek aan winderig Den Helder.

En tenslotte afbreken op zondagavond: standbaas Henk Morel en Han Visser pakken de overgebleven boeken in.