Tóch een Garnalencup 2021: zaterdag 11 september, Lauwersmeer

Vorig jaar kon het niet doorgaan maar dit jaar hebben de Noorderschippers besloten het toch wél te doen: op zaterdag 11 september wordt er op het Lauwersmeer weer gezeild om de Garnalencup.

Er zal daar in het noorden weer gestreden worden om de wisselprijs, de ijzeren garnaal. En ook de Aanmoedigingsborstel heeft bewezen een begerenswaardige trofee te zijn. Bovendien gaat het gerucht dat er op prijzengebied vernieuwing op til is. En het prachtige Lauwersmeergebied heeft op de deelnemers aan Zoet/Zout een grote indruk gemaakt.

De Garnalencup deelnemers verzamelen op vrijdagavond in jachthaven Het Booze Wijf in Lauwersoog. Ze liggen daar voor gereduceerd tarief. De volgende morgen wordt bij het palaver de ‘nautisch-creatieve opdracht’ voor de dag bekend gemaakt. In 2019 was dat bijvoorbeeld een manoverboord-manoeuvre uitvoeren. Met een namaakman die je eerst zelf moest maken, dat wel.

Deelname aan de Garnalencup is gratis, de befaamde borrel na afloop wordt ter plekke geïmproviseerd. Er staan nu zeven schepen op de lijst, waaronder de klipper Hoop op Welvaart van Eric Voigt, met de rest van het LVBHB-bestuur als bemensing.

Het is kort dag maar de Noorderschippers vinden het fantastisch als je mee doet. En er is nog plek!

Opgeven via noorderschippers@lvbhb.nl