Helaas hebben we moeten besluiten om de Garnalencup 2020 niet door te laten gaan.

Ook na 1 september gelden strenge regels om besmettingen te voorkomen. En die maken het onmogelijk om de wedstrijd, de borrel en het eten na afloop te organiseren zoals we dat voor ogen hebben. Erg jammer natuurlijk maar we hopen in september 2021 weer een mooie Garnalencup te organiseren.

Voor vragen kunnen jullie contact opnemen met de Noorderschippers, noorderschippers@lvbhb.nl

Ter info hieronder het oorspronkelijke bericht:

Garnalencup 2020

De roemruchte vriendelijke-zeilwedstrijd-met-opdracht uit de jaren ’80 en ’90 beleefde in 2016 zijn herstart en is sindsdien weer een jaarlijkse traditie geworden.

Dit jaar wordt er op zaterdag 12 september 2020 weer op het Lauwersmeer gestreden om de wisselprijs, de ijzeren garnaal (foto). En tot onze verrassing blijkt ook de Aanmoedigingsborstel (links op de foto) een begerenswaardige trofee.

 

 

De deelnemers verzamelen op vrijdagavond in jachthaven Het Booze Wijf in Lauwersoog. Daar wordt de volgende morgen bij het palaver de ‘nautisch-creatieve opdracht’ voor de dag bekend gemaakt. Afgelopen jaar was dat bijvoorbeeld een man-over-boord-manoeuvre uitvoeren. Met een namaakman die je eerst zelf moest maken, dat wel.

Deelname aan de Garnalencup is gratis, de befaamde borrel na afloop wordt ter plekke geïmproviseerd.
Opgeven via noorderschippers@lvbhb.nl