Op 26 november hield de LVBHB haar jaarlijks terugkerende werkgroependag. Op die dag praten de actieve leden van de LVBHB elkaar bij over wat zij in het voorbije jaar gedaan hebben en wat ze het komend jaar hopen te doen. Ieder jaar op een andere lokatie, dit jaar in het Werfmuseum Het Kromhout in Amsterdam. ‘s-Middags brachten we een bezoek aan het Werkspoormuseum, dat helaas binnenkort gaat sluiten.

Inmiddels staat het verslag van de dag ook online, in het besloten gedeelte, alleen voor leden. Klik linksboven op Home, log dan in met uw gebruikersnaam en wachtwoor en klik in het menu “Aleen voor leden” op Bestuursnieuws. U kunt ook deze link gebruiken, die laat u eerst inloggen en brengt u dan naar de pagina met het verslag.

Het verslag volgt zo snel mogelijk, maar hier alvast wat foto’s van Jan Sepp en Simon de Waard. Alle foto’s zijn gelicenseerd onder een Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported licentie Creative Commons Licentie

Klik op een thumbnail om de foto te vergroten, klik op de grote foto om hem weer te verkleinen, of gebruik de “Terug”-knop in uw browser.

Rolf van der Mark (staand, midden) opent de vergadering

Voorzitter Rolf van der Mark (staand, midden) opent de vergadering. Links Auke Boom, die de werkgroependag heeft georganiseerd, rechts staat de voorzitter van het Kromhoutmuseum klaar voor zijn welkomstwoord.

Deelnemers aan de vergadering (foto: Simon de Waard)

Je zou het niet zeggen in zo’n grote ruimte, maar er waren bijna 80 deelnemers. En je zou het niet geloven als je de ruimte ziet, maar het was er warm!

Rob Klaassen - Beoordeling

Rob Klaassen, de nieuwe voorzitter van de werkgroep beoordeling, doet verslag.

Henk Morel: verenigingsstand

Henk Morel doet verslag over de verenigingsstand.

Peter Jansen: Kleine Zeilvaart

Peter Jansen: … nieuwe wedstrijdorganisatie voor Kleine Zeilvaart, maar de samenwerking is uitstekend.

Cor Winde: Havens en ligplaatsen

Cor Winde: het gaat goed met de werkgroep Havens en Ligplaatsen, maar we zouden graag wat meer leden hebben!

Johan Sloots: Regio Zuid

Als Johan Sloots (regio Zuid) aan het woord komt breekt de zon door.

Noorderschippers: Frits Veldmeijer

Frits Veldmeijer (net aan zijn neus geopereerd): Nieuw, de Noorder schippers. En het gaat goed daar, nieuwe ligplaatsen voor ons soort schepen in het Reitdiep.

Jan Lock: Terra Nova

Jan Lock: de Terra Nova zal volgend jaar een Moezelreis doen. “Ik heb veel op de Moezel gevaren, maar er maar weinig stilgelegen. Tijd om dat eens anders te gaan doen.”

Boudewijn de Haas: Tuigerij en Documentatie

Boudewijn de Haas: Tuigerij en Documentatie heeft nu twee sub-werkgroepen: scheepsdocumentatie en historische documentatie.

Bart Vermeer: scheepsdocumentatie

Bart Vermeer vertelt dat het werkgroepje scheepsdocumentatie het eerste schip bekeken heeft en binnenkort zal beschrijven.

Erick Takes: manoeuvreren onder zeil

Erick Takes heeft, samen met Ton Krom, een zeer succesvolle reeks cursussen manoeuvreren onder zeil gegeven. Het cursusmateriaal daarvoor werd steeds mooier en Erick kan nu zelfs een boek aankondigen.

Suzanna Markus: Bokkepoot

Als Suzanna Markusse (Bokkepoot) het woord wil nemen valt de microfoon uit. Diverse galante heren schieten haar te hulp.

Prijs voor Siemon Medema

Siemon Medema was de uitgelote winnar van de puzzel uit Bokkepoot 200. Die oplossing was PROOST. Suzanna overhandigt hem een exemplaar van “Troch de Wyn”.

Jan Lock en Hein Sommer

De pauze is onderonsjestijd. Jan Lock en Hein Sommer.

Eric Gerding (ledenadministratie) en Jos Settels. (foto: Simon de Waard)

Eric Gerding (ledenadministratie) en Jos Settels.

Werklunch WG Havens en Ligplaatsen

De werkgroep Havens en Ligplaatsen benut de lunchpauze voor een vergadering. “De tweede dit jaar al”, meldt de voorzitter trots. “Wij zijn niet van die vergadertijgers.”

Van Rennes motor (circa 1895)

Na de lunch worden in het Kromhout museum de motoren gestart. Misschien wel het meest spectaculaire exemplaar is de liggende Van Rennesmotor uit circa 1895.

In het Werkspoormuseum

‘s Middags brengen we een bezoek aan het Werkspoormuseum. Een unieke kans: het is thans alleen geopend op uitnodiging, en binnenkort wordt het definitief gesloten.

Werkspoormuseum: Scheepsmodel

Er hangen en staan de prachtigste stukken in het Werkspoormuseum. Natuurlijk modellen van schepen die door Werkspoor gebouwd (of gemotoriseerd) zijn, maar ook treinmodellen en een rijke collectie uit de 17e en 18e eeuw.