Vragen:

Gebruikersnamen en wachtwoorden:

Werkgroepenweb

Bestand Historische Schepen (BHS)

Schepengalerij

Overige vragen

Antwoorden

 • Hoe krijg ik een gebruikersnaam en wachtwoord?

Alle leden van de LVBHB waarvan we een e-mailadres hebben, krijgen ongeveer een week na inschrijving een mailtje met daarin de inlog-gegevens.
Terug naar de vragenlijst …

 • Ik ben geen lid van de LVBHB, kan ik dan toch inloggen?

Nee. Alleen leden van de LVBHB krijgen een gebruikersnaam en een wachtwoord en alleen leden kunnen inloggen.
Terug naar de vragenlijst …

 • Ik ben lid van de LVBHB, maar ik heb geen mailtje met gebruikersnaam en wachtwoord gekregen. Wat moet ik doen?

Waarschijnlijk kent de ledenadministratie uw e-mailadres (nog) niet. Stuurt u een mailtje naar webmaster@lvbhb.nl met daarin uw naam en postcode. Wij sturen u dan zo spoedig mogelijk de inloggegevens toe.
Terug naar de vragenlijst …

 • Ik ben mijn wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten. Wat nu?

Klik op de link onder het inlogveld: ‘Wachtwoord en/of gebruikersnaam vergeten? Klik dan hier’. U kunt dan uw e-mailadres invullen en krijgt de benodigde informatie toegestuurd.
Terug naar de vragenlijst …

 • Ik krijg een foutmelding als ik mijn gebruikersnaam en/of mijn wachtwoord probeer op te vragen. Wat nu?

Waarschijnlijk krijgt u de tekst te zien
Uw verzoek tot opnieuw instellen van uw wachtwoord is mislukt omdat er kan geen gebruiker met de opgegeven gebruikersnaam en e-mailadres gevonden worden.
In dat geval heeft u een ander e-mailadres gebruikt dan wij van u hebben. Als u meerdere e-mailadressen in gebruik heeft, kunt u het proberen met uw andere adres.
Als u inmiddels van e-mailadres veranderd bent, geeft u dat dan even door aan de webmaster@lvbhb.nl
 Daarna kunt u alsnog uw gebruikersnaam en/of uw wachtwoord opvragen. Dat invoeren is mensenwerk, dus dat duurt even.
Nota bene: Als u uw e-mailadreswijziging opstuurt naar de ledenadministratie, vermeldt dan ook uw postcode en huisnummer en uw telefoonnummer. Zo proberen we te voorkomen dat een “grapjas” uw e-mailadres wijzigt en daarmee uw account kraakt.
Terug naar de vragenlijst …

 • Wat ik ook probeer, ik kom er niet in.

Wellicht heeft u iets aan deze tips:

 1. Het wachtwoord is “case sensitive”, dat wil zeggen dat u het precies zo met hoofd- en kleine letters moet invullen als het in ons mailtje aan u staat.
 2. Kan het zijn dat u ergens een letter “l” invult waar het cijfer “1” staat, of omgekeerd? Hetzelfde geldt voor nullen en o’s en voor g’s en negens.
 3. Heeft u het al geprobeerd met knippen en plakken? U markeert in het mailtje dat u van ons ontvangen hebt, met de muis het wachtwoord en klikt er vervolgens met de rechter muistoets op. U krijgt een menuutje, daarin klikt u op Kopiëren. Dan gaat u naar de website en klikt weer met de rechter muistoets in het veld waar u uw wachtwoord moet invullen. Nu kiest u in het menuutje voor Plakken.
 4. Als u er zelf niet uitkomt, misschien kunt u dan een (klein-)zoon of dochter om hulp vragen, of een buurman of iemand anders die handig is met een computer.

Lukt het niet, mailt u ons gerust: webmaster@lvbhb.nl
Terug naar de vragenlijst …

 • Hoe verander ik mijn gebruikersnaam?

U kunt zelf uw gebruikersnaam niet wijzigen. Als u het echt niet eens bent met de naam die automatisch voor u gegenereerd is, laat het dan weten aan de webmaster@lvbhb.nl
Terug naar de vragenlijst …

 • Kan ik mijn wachtwoord ook wijzigen?

Als u eenmaal bent ingelogd ziet u rechts in de zwarte dunne balk bovenin uw naam.
Klik op uw naam en kies voor “Mijn profiel wijzigen”
Terug naar de vragenlijst …

 • Moet ik altijd weer uitloggen? 

U hoeft niet per sé uit te loggen. Als u uw browser sluit, blijft uw sessie op de website openstaan. Na verloop van tijd eindigt de sessie en wordt u vanzelf uitgelogd.
Het is verstandig om uit te loggen wanneer u op een andere dan uw eigen computer gebruik maakt van het internet en het inlogt op de website (bibliotheek, internetcafé etc.)
Terug naar de vragenlijst …

 • Mijn gebruikersnaam en wachtwoord werken niet op het Forum van de LVBHB. Hoe komt dat?

Op het Forum kunnen ook niet-leden een account voor zichzelf maken. De Logins op de website zijn alleen voor LVBHB-leden. Ook was het Forum er eerder dan de (huidige) website. Daarom hebben we ervoor gekozen het Forum en de website nààst elkaar te laten bestaan. Uw loginnaam en -wachtwoord op het Forum werken niet op de website, en uw gebruikersnaam en wachtwoord van de website werken niet op het Forum. Misschien gaan we ze in de toekomst integreren, maar daar zijn we nog niet uit.
Voor alle zekerheid: u komt op het Forum met de knop “Forums” in de zwarte balk bovenaan.
Terug naar de vragenlijst …

 • Hoe krijg ik dan toegang tot het Forum?

– Ga naar het Forum (door te klikken op de link “Forums” in de zwarte balk bovenaan de website);
– Op de indexpagina van het Forum ziet u bovenaan, rechts van het logo, een aantal keuzemogelijkheden. Eén daarvan is “Registreer”.
– Als u daarop klikt en de vragen beantwoordt, wijst de rest zich vanzelf.
Terug naar de vragenlijst …

 • Wat is het werkgroepenweb?

Als u inlogt in het menu onder Werkgroepen het menu-item Werkgroepenweb. Het werkgroepenweb is een website voor actieve leden in de LVBHB. Als u lid bent van een commissie of werkgroep, of deel uitmaakt van het bestuur of de redactie van de Bokkepoot, dan komt u met deze keuze op een verwijspagina.
Alle actieve leden kunnen op deze pagina tenminste het Rode Boekje ophalen. Het Rode Boekje is een lijst met namen en adressen van iedereen die actief is binnen de LVBHB, gesorteerd op werkgroep of commissie.
Sommige werkgroepen (bestuur, ledenadministratie, de redactie van De Bokkepoot) gebruiken het Werkgroepenweb ook om gegevens van leden of van schepen op te vragen, om onderling te communiceren of om hun archief bij te houden.
Terug naar de vragenlijst …

 • Ik ben ingelogd als lid, maar ik kan niet op het Werkgroepenweb. Hoe komt dat?

Waarschijnlijk bent u geen actief lid van de LVBHB. Alleen actieve leden krijgen toegang tot het Werkgroepenweb.
Als u van mening bent dat u wel toegang zou moeten hebben tot het Werkgroepenweb, stuur dan even een mailtje naar de DBA:dba@lvbhb.nl.  Die neemt het dan verder op met de ledenadministratie en zoekt het uit.
Terug naar de vragenlijst …

 • Ik ben lid van een werkgroep of commissie, maar ik kan toch niet op het Werkgroepenweb. Hoe komt dat?

Niet alle werkgroepen maken gebruik van het Werkgroepenweb. U kunt alleen inloggen op het Werkgroepenweb als minstens een van de werkgroepen waar u deel van uitmaakt, gebruik maakt van het Werkgroepenweb.
Als u wilt weten wat het Werkgroepenweb kan betekenen voor uw werkgroep of commissie, stuur dan een mailtje naar de DBA:dba@lvbhb.nl.
.
Terug naar de vragenlijst …

 • Wat is het BHS?

Het Bestand Historische Schepen (BHS) is de opvolger (en de interactieve versie) van het boek Schepen die blijven. Met behulp van het BHS proberen we de schepen van de leden van de LVBHB zo goed mogelijk te documenteren. Alle gegevens van het schip (maten, tonnage, vroegere en huidige motoren, vorige eigenaars, verbouwingen) komen zo on-line ter beschikking, niet alleen van u maar ook van uw mede-leden en (deels) zelfs voor overige geïnteresseerden.
Voorlopig kunnen alleen leden van de LVBHB bij het BHS. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. BHS vindt u in het menu Kennis en ervaringen.
Terug naar de vragenlijst …

 • Hoe meld ik mijn schip aan voor het BHS?

Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik in het menu Kennis en ervaringen op BHS en u komt in een verwijzingsscherm dat u doorverwijst naar het BHS. Klik door met de knop onderaan de pagina en u komt in het hoofdscherm van het BHS. Kies daar voor “een schip dat in uw bezit is toevoegen aan het BHS”. De rest wijst zichzelf, hopen we. Zo niet, lees dan de gebruiksaanwijzing voor het BHS, dat u op hetzelfde hoofdscherm vindt.
Terug naar de vragenlijst …

 • Ik ben lid van de LVBHB, waarom staat mijn schip niet in de schepengalerij?

Uw schip wordt alleen in de schepengalerij opgenomen …
– als u lid bent van de LVBHB
– als van uw schip tenminste de naam, het type, de lengte en de breedte zijn opgenomen in het Bestand Historische Schepen (BHS) van de LVBHB
– als u expliciet toestemming heeft gegeven voor openbaarmaking van de scheepsgegevens.
Terug naar de vragenlijst …

 • Hoe krijg ik mijn schip dan in het BHS?

U kunt uw schip aanmelden of bewerken in het BHS door in te loggen op deze website.
Als u ingelogd bent verschijnt in het menu Kennis en ervaringen het menu-item BHS.
Lees de introductiepagina, klik dan op Klik door naar het BHS. Lees de gebruiksaanwijzing eerst, alstublieft!
Een van de keuzes die u heeft is ‘De gegevens van mijn schip aanpassen’, een andere keuze is ‘Een schip dat in uw bezit is toevoegen aan het BHS’. (Als uw schip nog niet in het BHS is opgenomen ziet u alleen de laatste keuze.)
Voeg met behulp een van deze keuzes uw scheepsgegevens toe.
Terug naar de vragenlijst …

 • Mijn schip staat in het BHS, toch zie ik het niet in de schepengalerij

Vermoedelijk heeft u dan nog geen toestemming gegeven om de scheepsgegevens openbaar te maken. Als u dat wel wilt, ga dan als volgt te werk:
– Log in op de website en ga naar het BHS (zie boven)
– Klik op Aanpassen gegevens van mijn schip
– Klik in de linkerkolom op Eigenaar
– U krijgt daar de vraag: Mogen wij uw scheepsgegevens in publicaties e.d. openbaar maken? Alleen als u daar “Ja” op hebt geantwoord, worden uw scheepsgegevens zichtbaar voor niet-leden. Uw persoonlijke gegevens worden niet gepubliceerd.
Terug naar de vragenlijst …

 • Mijn schip staat in de schepengalerij, maar zonder afbeelding. Hoe voeg ik een afbeelding toe?

1. Om te beginnen moet er een afbeelding van uw schip in het BHS staan. Log in op de website, kies in het menu ‘Alleen voor leden’ de keuze BHS, en kies voor het wijzigen van uw scheepsgegevens. (Uitgebreide instructies vindt u hier.) Kies uit de linkerkolom ‘Illustraties’, voer de gegevens van uw illustratie in en stuur hem op.
2. Als u al een illustratie in het BHS heeft staan, en uw schip staat zonder afbeelding in de schepengalerij dan heeft u waarschijnlijk geen toestemming gegeven voor publicatie van die illustratie. Als u in het veld ‘Auteursrechten’ gekozen hebt voor ‘Deze illustratie mag niet openbaar gemaakt worden’ dan wordt de illustratie natuurlijk ook niet in de schepengalerij gepubliceerd. Wilt u dat toch? Kies dan bij het tabje Illustraties, het veld ‘Auteursrechten’ voor éen of andere vorm van openbaarmaking.Let op: U mag geen illustraties publiceren waar u niet zelf het copyright op heeft!
3. U heeft een illustratie in het BHS staan, u heeft toestemming verleend voor openbaar maken van scheepsgegevens en illustratie, maar u ziet toch nog steeds geen plaatje in de schepengalerij staan? Dan moet de webmaster vermoedelijk nog een ‘mini-thumbnail’ aanmaken. Stuur een mail naar dba@lvbhb.nl, waarin u aangeeft om welk schip het gaat en als u meer illustraties heeft staan, welke u als mini-thumbnail in de schepengalerij wilt zien staan.
Terug naar de vragenlijst …

 • Hoe kan ik een artikeltje of een aankondiging of een link op de website zetten?

Stuur uw tekst op naar webmaster@lvbhb.nl
. Wij beoordelen het op geschiktheid en plaatsen het normaliter; tenzij wij vinden dat het niet geplaatst kan worden. In dat geval laten we u dat, met redenen omkleed, weten.
Als u als lid regelmatig bijdragen wilt leveren dan kunnen wij u ook “bevorderen” tot auteur of redacteur. Neem ook in dat geval even contact op met de webmaster: webmaster@lvbhb.nl
Terug naar de vragenlijst …

   • Ik ben geen lid van de LVBHB. Kan ik toch een artikeltje laten plaatsen?
   • Hoe kan ik een fout op de website melden?

Terug naar de vragenlijst …
–>
Ja, graag zelfs, als het voor onze leden van belang is!
Stuur uw tekst op naar webmaster@lvbhb.nl. Wij beoordelen het op geschiktheid en plaatsen het normaliter; tenzij wij vinden dat het niet geplaatst kan worden. In dat geval laten we u dat, met redenen omkleed, weten.
Terug naar de vragenlijst …
De website is mensenwerk, dus er zullen altijd wel fouten in voorkomen. Dat kan uiteenlopen van niet-bestaande pagina’s tot type-fouten, van dingen waar u zich aan ergert tot regelrechte feitelijke fouten.
We willen die fouten graag weten, want we proberen de website in optimale conditie te houden. Dus stuurt u ze alstublieft in! Maar graag wel met enige context, zoals waar u op klikte toen de fout optrad, en wat voor pagina-aanduiding er in de adresbalk van uw browser staat. Daarmee kunnen wij de pagina terugvinden.
Mailt u de fouten alstublieft aan webmaster@lvbhb.nl
Bij voorbaat onze excuses en onze dank!
Terug naar de vragenlijst …