Activiteiten in Leeuwarden op 5 & 6 augustus 2024

De organisatie in Leeuwarden meldt het volgende:

In Leeuwarden wordt een 2 daags evenement georganiseerd: Farsk.

Farsk (Fries) betekent: vers, schoon fris. Het festival zal in het teken staan van schoon drinkwater. We durven namelijk te stellen dat waterbewoners 2/3 minder drinkwater gebruiken dan gemiddeld in Nederland.

Leeuwarden ontvangt de schepen maandag 5 augustus in een publieke kolderieke en muzikale Sail In. Onder een ereboog van vers water worden de schepen publiekelijk verwelkomd, begeleid door een naïeve speaker die bruisend maar onbevlekt ontvangt. Op de wal schenkt onze watersommelier rein schoon puur of mineraal-water naar wens. Schipperstapas au bain-marie wordt vanuit de kraampjes verkocht en het muzikanten in bootjes slalommen met kuise bruisende liederen tussendoor. De avond een film op zeil: waterworld of zulks.

De tweede dag zijn er overdag excursies en lezingen over drinkwater bij het waterlab van Vitens, bij Wetsus, het internationaal waterinstituut, over drinkwatervoorziening door de eeuwen heen en over de toekomst van bronwater door het waterschap Fryslân. 

De middag zijn er kinderspellen met op en over water en aansluitend 17 tot 21 uur muziekoptredens op het water en een groot openbaar straatdiner met waterige wijn en zuiver bronwater bier. Het toetje gaat over in een waterballet……

7 augustus maakt iedereen schoon schip en vertrekt, liefst met opvarenden en een goed gevulde watertank, over de Dokkumer Ee naar de stad van het gewijde wijwater…..