De FVEN verkeert in zwaar weer. Voorzitter Marja Goud en vice-voorzitter/interim penningmeester Erik Pluimers stoppen er mee, de functies van penningmeester en secretaris zijn al een tijdje vacant.
De Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN) is de koepelorganisatie van de behoudsorganisaties (BO’s) voor het varend erfgoed. De LVBHB is één van de leden van de FVEN. Onderling is er veel verschil van inzicht (om het voorzichtig te stellen) over de te varen koers bij de verschillende BO’s.
Op 21 november j.l. was er crisisberaad. Het verslag daarvan kunt u HIER bekijken (PDF, 110kB).
Op 7 december vergadert het algemeen bestuur van de FVEN voor de laatste keer onder voorzitterschap van Marja Goud. Net nu de FVEN, en dus het varend erfgoed, door de overheid serieus wordt genomen dreigt de FVEN kopje onder te gaan. Er moet dus dringend gezocht worden naar een reddingsboei want anders moeten alle leden op hun eigen reddingsvest vertrouwen.

Staaldraad splitsen is toch makkelijker dan BO’s aan elkaar knopen. Marja Goud neemt deel aan de TAVE activiteit staaldraad splitsen van Floris Hin tijdens Hassailt 2017.