logo-Sail RotterdamVeel reacties op het voornemen van de Sail organisatie om Sail 2015 naar Rotterdam te verplaatsen.
Cees schrijft; ‘wat denken ze daar wel, dat kan niet, hier moeten we dwars voor gaan liggen’, Gerard twittert; ‘wij gaan gewoon naar Amsterdam!’ en Martine voegt er op Facebook aan toe: ‘als het niet over bakboord kan dan over stuurboord, maar we varen zeker niet naar Rotterdam’.
Aan de andere kant zijn er positieve geluiden uit Rotterdam, waar diverse organisaties en clubs al klaar staan om de vloot windjammers te verwelkomen. De Rotterdamse Yachtclub wil haar bar openstellen voor het publiek tijdens het evenement. De havenmeester van Rotterdam twittert: ‘wij zijn er helemaal klaar voor’ en Ivo mailt: ‘zoals ze in mijn oude stad zeggen: niet lullen maar poetsen, gewoon uh doen!’ Er is ook al een comité van aanbeveling gevormd met diverse oud-burgemeesters van Rotterdam. Bram geeft dat een dikke ‘like’ op Facebook.
Toch zijn er vanuit het Havenbedrijf Rotterdam wat bedenkingen omdat ‘de show toch wel door moet gaan, dat wil zeggen, de zaken gaan voor het meisje en er moet geld verdient worden’.
Er zijn aanwijzingen, dat op woensdag een mini-sail-in wordt georganiseerd vanuit de Museumhaven Amsterdam om de Sail organisatie onder druk te zetten. Sail mag niet, zoals Hein mailt, ‘hun ziel verkwanselen aan Rotterdam’.
Dergelijke plannen zijn er echter ook in Rotterdam. Elke woensdag is er om 12 uur op het Hofplein een feestelijke bijeenkomst. Die zal morgen worden aangegrepen om met een ludieke aktie de vloot naar Rotterdam te trekken. Of zoals Jules twittert: ‘Geen reet, geen donder, geen kloten, wij willen boten’.
Voor uw mening mail webredactie@lvbhb.nl uiterlijk woensdag!