Bestuurslid sinds 2020, huidige termijn eindigt 2026. Aandachtsgebied (ref. DOP 2021-2023): wet- en regelgeving.

Ik woon (geboren in 1944) op een woonark in Amsterdam en ben in het bezit van de motortjalk Catharina (BHS 14618) uit 1926, oorspronkelijk gebouwd in Veendam, die naast mijn woonark ligt. Dit is makkelijk met het klussen. Elke zomer proberen Tiny en ik er drie maanden mee door Europa te varen, wat steeds een heerlijke belevenis is.

Ik heb een technische en scheepsachtergrond: LTS, UTS en HZS (scheepswerktuigkunde), alle in Amsterdam. Ik heb bij de KNSM gevaren en daarna ben ik een taxibedrijf begonnen, later met een garagebedrijf er bij. In 2008 ben ik gestopt met werken.

Vanuit mijn  opleiding heb ik altijd al belangstelling gehad voor alles wat met schepen en hun techniek te maken heeft. Mijn belangstelling gaat uit naar scheepsmotoren en grote zeilschepen. Het mooiste wat ik ooit gezien heb was een tallship vol getuigd midden op de oceaan. Ik heb zelf een reis gemaakt met het Noorse tallship Statsraad Lehmkuhl, fantastisch!

Ik ben sinds de afgelopen ledenvergadering (december 2020)  bestuurslid. Daarvoor heb ik heel 2020 proefgedraaid om te kijken of het aan beide zijden klikte.

Ik heb niet een bepaald doel dat ik zou willen bereiken, maar aangezien ik beroepsmatig veel te maken heb gehad met wet- en regelgeving en overleg met overheden, kan dat hier misschien nog nuttig zijn. Dit is iets wat mij altijd geboeid heeft. Hiernaast blijft mijn belangstelling voor techniek onverminderd.

In het bestuur is veel parate kennis en de  onderlinge samenwerking is heel prettig. Dit vind ik een voorwaarde om in een bestuur te kunnen functioneren.

Contact? Stuur een mail naar: bub.van.gelderen@lvbhb.nl