bestuur feb 2016Het bestuur van de LVBHB vergadert maandelijks op de laatste woensdag van de maand. Hierbij de belangrijkste onderwerpen van de afgelopen vergadering.
CvO: Het is onvoorstelbaar, maar het blijkt dat heel veel leden nog geen actie ondernomen hebben voor het Certificaat van Onderzoek. Er is nog sprake van een overgangsregeling, maar dan moet er wel initiatief genomen worden. Het bestuur heeft daarom een uitgebreide brief opgesteld aan alle leden die volgens onze gegevens nog geen CvO keuring hebben laten doen terwijl ze dat wel verplicht zouden zijn. Uitgebreide informatie over het CvO staat op de website. In de brief wordt tevens gevraagd of er belangstelling is voor een gezamenlijke inkoop van een AIS.
Gulf en de dieselprijs Zoals bekend is Gulf gestopt met het vermelden van de dagprijs op de website waardoor onze leden korting konden krijgen. Er ligt een voorstel om de leden elkaar te laten informeren waar en door welke producent er een aanbod is.
Sail Den Helder Er wordt aan gedacht om in federatief verband deel te nemen aan Sail Den Helder in 2017. Dat zou betekenen dat er een aanbrengtocht georganiseerd kan worden. Het voorstel wordt nog verder besproken binnen de FVEN. In Rotterdam zijn volgend jaar de Wereldhaven dagen. Daar wil het bestuur ook deelnemen aan de manifestatie, maar niet organiseren. Ook op de Open Monumenten dagen willen we ons presenteren.
Zoals het er nu naar uitziet zal de Terra Nova aanwezig zijn op de Werkgroependag op 12 november in Den Helder, tevens het weekeinde waar de eerste Traditionele Schepenbeurs plaatsvindt. Zoals gebruikelijk worden alle nieuwe leden voor deze dag uitgenodigd. Het CvO en de gevolgen daarvan voor onze schepen staat op het programma.
Voor de communicatie met de leden is e-mail tegenwoordig niet meer weg te denken. Toch is gebleken (bij het versturen van de Bulletalie) dat heel veel e-mail adressen niet meer kloppen en we oplopen tegen een verouderd bestand. Het bestuur komt binnenkort met een voorstel om het e-mail bestand op te schonen, zodat we er zeker van zijn dat de informatie ook bij de leden terecht komt.
Je zult maar vrijwilliger zijn bij de LVBH en er overkomt je wat, b.v. tijdens het klussen op de Terra Nova of elders. Daarom heeft het bestuur besloten om voor alle vrijwilligers (die in het Rode Boekje staan) zowel een WA als ongevallenverzekering af te sluiten, wel zo zeker.
Het middagprogramma tijdens de Ledenvergadering 2017 in Nijmegen staat in de steigers. Rijkswaterstaat heeft toegezegd een bijdrage te willen leveren. We inventariseren op dit moment welke vragen we voor hen hebben. Suggesties? Laat het ons weten via secretaris@lvbhb.nl
De komende bestuursvergadering vindt plaats op woensdag 26 oktober a.s.
Rob Slangen
notulist van het bestuur
De notulen van de bestuursvergadering zijn hier te downloaden (alleen voor leden, als pdf).