paashaas6De aankondiging van een mogelijke tweede ronde AIS subsidie is een 1 april grap. Daarom was aanmelding voor de nieuwsbrief ook uiterlijk vrijdag 1 april noodzakelijk.
Ministers waren niet van bereid voor Paashaas of Sinterklaas te spelen.
Iedereen die gereageerd heeft krijgt vandaag persoonlijk bericht.
(Voordeel is, dat de vaarbelasting waarover sprake was in het eerdere bericht ook een 1 april grap is.)
Het aantal reacties was onverwacht, wat aangeeft dat het onderwerp leeft en dat het aangehaalde onderzoek van Simon de Waard wel degelijk het probleem aangeeft.
Scheepseigenaren zijn zich er nogmaals van bewust geworden, dat het nu nodig is actie te nemen, niet alleen voor AIS maar natuurlijk ook voor het Certificaat van Onderzoek voor schepen langer dan 20 meter.
De belangstelling die uit de reacties blijkt zal wel kenbaar gemaakt worden bij degenen die zich inzetten voor een AIS subsidie. Hopelijk wordt de 1 april grap dan gelogenstraft en komt er daadwerkelijk een tweede subsidieronde.
Het blijft zorgelijk, dat er steeds weer sprake is van nieuwe regelgeving en beperkingen voor het varend erfgoed. Zo zijn er nu weer discussies over dubbelingen, ECDIS, blauw bord, Rijnkruisend verkeer en natuurlijk het stopzetten van de ING hypotheekverstrekking.
Gelukkig boeken de behoudsorganisaties af en toe een succesje en ook daar zetten vrijwilligers zich met veel toewijding voor in. Dat mag ook wel eens gezegd. Wat meer steun en actiebereidheid van de individuele scheepseigenaren zou niet verkeerd zijn.