LVBHB agenda

Onderstaande agenda toont alleen de eigen activiteiten van de LVBHB. Voor een agenda met alle varend erfgoed evenementen klik hier.

okt
30
za
Bontekoerace, Hoorn
okt 30 hele dag
Bontekoerace, Hoorn

De Bontekoerace is een Hoorns hardzeilevenement voor traditionele schepen, dat jaarlijkse plaatsvindt in het laatste, volle weekend van oktober.

Alle schepen, alle schepen, alle schepen, dit is de Bontekoecommissie met een prangende vraag: To race or not to race, that is the question!

Omdat er veel animo voor een Bontekoerace lijkt te zijn, heeft de Bontekoecommissie, in natuurlijk een online vergadering, besloten dat we dit jaar de wedstrijd in aangepaste vorm kunnen laten doorgaan, mits er daadwerkelijk voldoende aanmeldingen zijn.

Een race in aangepaste vorm houdt in:

  • Er wordt alleen op zaterdag 30 oktober gevaren;
  • Er is geen feest op zaterdagavond ;
  • De inschrijving is op zaterdagochtend;
  • Palaver gaat waarschijnlijk via videobellen ;
  • Er wordt niet actief aan sponsorwerving gedaan;
  • Sponsor bijdragen zijn natuurlijk wel welkom ;
  • Er zal geen Goodybag en Bonte Courant zijn, indien mogelijk alleen in uitgeklede vorm;
  • Als de weersomstandigheden het toelaten kan er mogelijk wel een activiteit op de steiger plaatsvinden;
  • Het inschrijfgeld is sterk gereduceerd, namelijk 20 euro voor kleine schepen en 37,50 voor grote schepen;
  • Onder voldoende aanmeldingen verstaan wij: 15 schepen.

Als deadline hanteren wij 5 oktober: als je wilt dat de Bontekoerace doorgaat, laat dan uiterlijk 5 oktober aan ons weten dat je wilt meevaren en vermeld ook de naam van je schip.

Muider Hardzeildagen
okt 30 – okt 31 hele dag
Muider Hardzeildagen
Sinds 1977 wordt in het laatste weekend van oktober het zomerzeilen afgesloten met twee dagen wedstrijdzeilen vanuit Muiden. De Muider Hardzeildagen zijn de afsluiting van het seizoen voor de schepen waaronder veel botters, tjalken, skûtsjes en tweemastklippers.

De Hardzeildagen hebben een roemrucht verleden en staan bekend om de gezellige feesten, de leuke wedstrijden en de overvolle haven van Muiden tijdens de race. Zij aan zij liggen grote en kleine zeilschepen afgemeerd en de haven puilt uit van de bemanningsleden, opstappers en schepen.

nov
1
ma
Slag in de Rondte
nov 1 – nov 5 hele dag
Slag in de Rondte
Bericht gepubliceerd.Bericht bekijken

De Slag in de Rondte wordt dit jaar gevaren van 1 tot en met 5 november vanuit Harlingen. De Slag in de Rondte is een jaarlijkse zeilwedstrijd met traditionele zeilschepen over de Waddenzee. Het oorspronkelijke doel van de wedstrijd is het ambacht van manoeuvreren op zeil te behouden.

De wedstrijd start vanuit Harlingen en daarna kunnen er op de wadden punten behaalt worden met verschillende vaardigheden. De route kan zelf gekozen worden, maar het gaat er om zonder motor gebruik de volgende havens (soms de boeien ervan) aan te doen: de Cocksdorp, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog en Noordpolderzijl.

Degene met de meeste punten en de snelste tijd wint de wedstrijd.

nov
6
za
Waddenrace Harlingen
nov 6 – nov 7 hele dag

Voorjaarseditie Waddenrace

De voorjaarseditie van de Waddenrace 2021 zal gevaren worden in het weekend van 27/28 maart 2021. Er is voor eind maart gekozen omdat er schepen onder de deelnemers zijn die april al verhuur hebben.

nov
12
vr
Geannuleerd: Traditionele Schepenbeurs @ Willemsoord
nov 12 – nov 14 hele dag

EOC Traditionele Schepen Beurs zal verschoven worden naar 2021 

De organisatie van de EOC Traditionele Schepen Beurs heeft er in 2020 voor gekozen de 5de editie van de EOC-TSB te verschuiven naar 2021.

De organisatie van de beurs heeft zich hiertoe laten bewegen vanwege het karakter van de EOC Traditionele Schepen Beurs. Want karakter heeft deze beurs zeker. Het gaat om mensen ontmoeten, handen schudden en samen koffie drinken. Het gaat om het aanraken van de spullen die aangeboden worden, samen aan boord van een schip kijken en luisteren naar de verhalen van deskundigen en zeilers en dit alles met veel gevoel en sfeer. De bezoeker van de beurs wordt meegenomen in de sfeer van de schepen in de haven, de verhalen, de geur van bruine teer en hennep touw, als ook door de prachtige uitstraling van de nieuwste ontwikkeling voor oude schepen en de mooie spullen in de beurs hal.

De organisatie van de beurs kiest voor kwaliteit, gezelligheid en sfeer. Dit betekent dat het tweede weekend van 2021 nu al vast staat voor de EOC Traditionele Schepen Beurs, haar 5de editie, op 12, 13 en 14 november 2021.

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
Klipperrace Enkhuizen
Klipperrace Enkhuizen
okt 9 – okt 10 hele dag
Klipperrace Enkhuizen
De 46ste Enkhuizer Klipperrace zal in het weekend van 9 en 10 oktober 2021 plaatsvinden. Sinds 1975 een uniek spektakel[...]
10
Ledendag Dwarstuig, Stedemaeght, Bataviahaven 10:00
Ledendag Dwarstuig, Stedemaeght, Bataviahaven
okt 10 @ 10:00 – 16:00
Ledendag Dwarstuig, Stedemaeght, Bataviahaven
Na een lange Coronastilte durft het als bestuur van Dwarstuig, de oud-leerlingenvereniging van de Enkhuizer Zeevaartschool, het aan om in[...]
11
12
Race of the Classics for Young Professionals
Race of the Classics for Young Professionals
okt 12 – okt 17 hele dag
Race of the Classics for Young Professionals
De Race of the Classics voor Young Professionals wordt ieder jaar door ruim 680 jonge talenten gevaren aan boord van 23 klassieke zeilschepen[...]
13
14
15
16
Kuiper Brandarisrace
Kuiper Brandarisrace
okt 16 hele dag
Kuiper Brandarisrace
De Brandarisrace is een jaarlijkse zeilwedstrijd voor traditionele zeilschepen die van Harlingen naar Terschelling gaat en waarvan de eerste in[...]
17
Strontweek Workum
Strontweek Workum
okt 17 – okt 22 hele dag
Strontweek Workum
Beurtveer, Strontrace, Visserijdagen en Lierelied in Workum Tijdens de strontweek (17 t/m 22 Oktober 2021) zijn er vijf maritieme evenementen in havenstad[...]
18
Bietentocht
Bietentocht
okt 18 – okt 21 hele dag
Bietentocht
De Bietentocht is een vierdaagse tocht die elk najaar gevaren wordt door platbodems met een symbolische hoeveelheid suikerbieten aan boord.[...]
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Bontekoerace, Hoorn
Bontekoerace, Hoorn
okt 30 hele dag
Bontekoerace, Hoorn
De Bontekoerace is een Hoorns hardzeilevenement voor traditionele schepen, dat jaarlijkse plaatsvindt in het laatste, volle weekend van oktober. Alle[...]
Muider Hardzeildagen
Muider Hardzeildagen
okt 30 – okt 31 hele dag
Muider Hardzeildagen
Muider Hardzeildagen Sinds 1977 wordt in het laatste weekend van oktober het zomerzeilen afgesloten met twee dagen wedstrijdzeilen vanuit Muiden.[...]
31