LVBHB agenda

Onderstaande agenda toont alleen de eigen activiteiten van de LVBHB. Voor een agenda met alle varend erfgoed evenementen klik hier.

dec
10
za
Winter Welvaart Zoutkamp
dec 10 hele dag
Winter Welvaart Zoutkamp

Winter Welvaart Zoutkamp, 

Met verlichte schepen en tal van optredens in verschillende lokaties

Winterwelvaart, Sappemeer
dec 10 hele dag
Winterwelvaart, Sappemeer

Zaterdag 10 december 2022 is er weer een WinterWelVaart bij de Historische Scheepswerf Wolthuis te Sappemeer. Het thema dit jaar is “scheepsbouw”. Langs het (oude) Winschoterdiep worden al eeuwenlang schepen gebouwd. De hier gebouwde schepen staan wereldwijd bekend om hun degelijkheid en betrouwbaarheid. Ook op het gebied van innovatieve scheepsontwerpen en emissievrije aandrijvingen loopt men voorop.

dec
16
vr
Winter Welvaart, Groningen
dec 16 – dec 18 hele dag
Winter Welvaart, Groningen

Dit jaar staat de programmering van Winter Welvaart in het teken van ‘de A’; het water waarin WinterWelVaart zich al meer dan 15 jaar afspeelt. Middenin het historische centrum van Groningen.

Het A-kwartier: misschien wel het mooiste stukje stad. De oude pakhuizen langs het water doen denken aan de bedrijvigheid van vroeger. Al struinend langs de kades, kom je langs maar liefst 28 rijksmonumenten en 11 gemeentelijke monumenten. Alsof je een schilderij in stapt. Het oudste havenkwartier van de stad stond lange tijd in directe verbinding met de zee. De Groningers bouwden een hoge kade, de Hoge der A, voor laden en lossen tijdens vloed. Aan de andere kant van het diep kwam een lage kade voor tijdens eb, de Lage der A. Zo kon het handelen onafgebroken doorgaan.

In de dagen vlak voor kerst is het hier extra gezellig. Dan vormen de Hoge-, Kleine- en Lage der A het decor van WinterWelvaart. De schepen, de Akerk en Museum aan de A (Voormalig Noordelijk Scheepvaartmuseum) zijn een weekend lang een podium voor theater, muziek, poëzie, lezingen en workshops. Allemaal in het thema ‘trots op de Groninger A’s’. Van theater op het water tot bijzondere rondleidingen en muziek in de Akerk. Laat je verrassen door een divers programma waarin lokaal talent centraal staat. Dit jaar werken wij samen met o.a. het kunstproject Roemte, een speciaal programma in de Akerk & een duik in de geschiedenis in MadA.

mrt
8
wo
Boot Holland Leeuwarden
mrt 8 – mrt 12 hele dag
Boot Holland Leeuwarden

Wie van watersport houdt, kan bij Boot Holland zijn hart ophalen. Het aanbod in boten is gevarieerder dan ooit!

kijk hier voor meer info

Boot Holland, Leeuwarden
mrt 8 – mrt 12 hele dag
Boot Holland, Leeuwarden

Oude en nieuwe gezichten op Boot Holland 2023!⛵️

Veel watersportbedrijven hebben zich reeds aangemeld en zijn verzekerd van deelname aan Boot Holland 2023. Vertrouwde gezichten zoals Brandsma Jachten, Bootcentrum Geertsma en Vri-Jon DSA Yachts zullen in maart 2023 weer aanmeren op Boot Holland. Maar ook jachtwerven als Barbo Yachts en Excellent Yachts hebben de weg naar Boot Holland weer gevonden en zullen hun nieuwste motorjachten showen aan de steiger van Boot Holland!

Op het gebied van sloepen, tenders en open boten kun je je hart ophalen op Boot Holland! Nieuwe watersport bedrijven zoals Lifestyle Marine, ZWF Yachts, West Yachting, Lekker Boats, Isloep zullen de beursvloer vullen met hun mooiste en nieuwste sloepen en tenders! Ook te bewonderen op Boot Holland is de winnende Boot van het Jaar van de Sloepen en Tenders Innovatie Award, namelijk de Aluship E-sloep 700! Hoe leuk is dat?

ma di wo do vr za zo
1
Slag in de Rondte, Waddenzee
Slag in de Rondte, Waddenzee
okt 31 – nov 4 hele dag
Slag in de Rondte, Waddenzee
De slag in de rondte is een jaarlijkse zeilwedstrijd met traditionele zeilschepen over de Waddenzee. Het oorspronkelijke doel van de wedstrijd is het ambacht van manoeuvreren op zeil behouden. De wedstrijd start vanuit Harlingen en daarna kunnen er op de wadden punten behaalt worden met verschillende vaardigheden. Degene met de[...]
2
3
4
5
Waddenrace Harlingen
Waddenrace Harlingen
nov 5 – nov 6 hele dag
Waddenrace Harlingen
Waddenrace Zeilwedstrijd voor traditionele schepen vanuit Harlingen naar de havens van Den Oever, Texel (Oudeschild), Vlieland en Terschelling (in willekeurige volgorde). Ieder jaar in het eerste volle weekend in november. Deze race wordt traditioneel afgesloten met een daverend slotfeest.
6
7
8
9
10
11
Traditionele Schepenbeurs
Traditionele Schepenbeurs
nov 11 – nov 13 hele dag
Traditionele Schepenbeurs
Op 11, 12 en 13 november 2022 opent de EOC-Traditionele Schepenbeurs wederom de deuren op Willemsoord in Den Helder. De voorbereidingen voor de vijfde editie zijn in volle gang. De beurs streeft ernaar om een ontmoetingsplek te worden voor iedereen die geïnteresseerd is in traditionele schepen, maritieme ambachten, cultuur en[...]
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30