Tjalkendag Vollenhove (onder voorbehoud)

2021-02-24T20:38:03+01:0021 januari 2021|

Tjalkendag 2021 (onder voorbehoud)

Als de Tjalkendag 2021 kan doorgaan, en die kans lijkt op dit moment erg klein, dan is die weer in Vollenhove en wel op zaterdag 20 maart. Als u zich aanmeldt via noorderschippers@lvbhb.nl houden de Noorderschippers u op de hoogte van de verwikkelingen. Zodra er enige zekerheid is over het doorgaan in 2021 zal de tekst hieronder bijgewerkt worden.

De traditionele seizoensopening van de Noorderschippers. Er komen honderd deelnemers en de dag is vol. We liggen met de Terra Nova en vijfentwintig deelnemende schepen in de haven (foto hieronder).

Vollenhove nu – foto Rick Hendrix

De Tjalkendag reist door de noordelijke provincies en dit jaar is op zaterdag 20 maart het Zuiderzeestadje Vollenhove aan de beurt. Een sfeervolle, historische stad, zo tussen de veenplassen van de Beulaker en de Belter en de Noordoostpolder in. Lang vissersstad geweest en dat is nog steeds te merken.

We zeggen het nog maar eens: je hoeft geen tjalk te hebben om naar de Tjalkendag te komen. Dat hebben die honderd bezoekers vast ook niet allemaal.

Dan het programma. Burgemeester Rob Bats zal ons om tien uur welkom heten in zijn gemeente. De Zuiderzeestad Vollenhove is natuurlijk ook de ‘geboorteplaats’ van de Vollenhovense bol.  Uit het archief van onze zusterorganisatie SSRP komt de mooie foto op de homepage van de oude werf van Jan Kroese, zo’n beetje de geestelijke vader van de bol. Maar dat zal vast aan de orde komen in het eerste verhaal in het ochtendprogramma, van Henk van Heerde, van het Stadsmuseum Vollenhove.

Ga naar de bovenkant