Het aanmeldformulier deelname Erfgoedmanifestatie Tilburg 2023 is beschikbaar. Update: nu ook voor wie zonder schip komt. Voor deelname met schip is er een wachtlijst.

LET OP: dit is de oorspronkelijke aankondiging uit het vroege voorjaar. Voor het definitieve programma, schippershandboek enz. lees de recentere berichten via het menu Actueel, Evenementen > Erfgoedmanifestatie.

In de zomer van 2023 vindt de jaarlijkse Erfgoedmanifestatie plaats in Tilburg. Van 4 t/m 6 Augustus 2023 zijn jullie allemaal uitgenodigd om naar de Piushaven te komen om daar deel te nemen aan de festiviteiten. Zie ook het artikel in Bokkepoot 249 van december 2022, p. 7.

Programma

  • Op vrijdagavond is de schippersmaaltijd voor de deelnemende schepen mede aangeboden door de organisatie van 100 jaar PIUS Haven. We willen graag weten hoeveel leden zonder schip mee zouden willen eten. Dit in verband met inkoop en kosten.
  • Op zaterdag ochtend is de intocht van de schepen de Piushaven in. Meevaren is een optie.
  • Zaterdagmiddag zijn er verschillende activiteiten in, op en naast de schepen (in het water) en zaterdagavond is het schipperscafe aan boord van de Terra Nova.
  • Ons verenigingsschip de Terra Nova met het ‘Terras Nova’ is de centrale plek waar we elkaar kunnen ontmoeten. Er zijn schippers die hun schip openstellen voor bezoek, er zijn optredens aan dek en op de kades. Kortom genoeg activiteiten om een heerlijk dagje of weekeindje naar Tilburg te komen. Meer informatie volgt later dit jaar.

LVBHB leden zonder schip

In het verleden was het mogelijk om op ons verenigingsschip te overnachten. Dit wordt niet meer aangeboden. We zijn in overleg met de Tilburg organisatie voor logeeradressen (B&B, camping) en onderzoeken de mogelijkheid om een charterschip in te zetten als logeerboot. Dit natuurlijk alleen als er genoeg aanmeldingen zijn. Daarom horen we graag van jullie of je voornemens bent te komen en of je wil blijven overnachten.

Het aanmeldformulier op de website is geopend. Zorg dat je ingelogd bent ga via het menu naar: Ledenmenu > Aanmelden Erfgoedmanifestatie of klik hier.

Ledenmenu op PC/laptop

Ledenmenu op smartphone

Vooral het formulier voor deelnemers met schip is groot. Het werkt wel op een telefoon, maar we raden toch aan dit op een PC of laptop te doen. Meer informatie over inloggen en ingelogd blijven vind je in de Webwijzer.

We hopen dat een groot aantal schippers met crew en schepen gaan deelnemen.

Met vriendelijke groet, mede namens het organisatieteam in Tilburg,

Eric Voigt, Bestuur LVBHB.

De Stella Maris in ‘Piushaven by night’. Foto piushaven.nl Freddie de Roeck