FAQ items aan het laden...
LVBHB2023-01-15T18:33:23+01:00

Het Historisch Bedrijfsvaartuig

De grootste behoudsorganisatie voor ons varend erfgoed: schepen ouder dan 50 jaar die in Nederland gebouwd zijn of beeldbepalend zijn geweest op de Nederlandse wateren. LVBHB: wat is onze missie, waar komt u ons tegen?

Nieuws voor LVBHB-leden

Actueel

Varend Erfgoed Evenementen

Evenementen voor de gehele varend erfgoed gemeenschap, namens de FVEN verzorgd door Scheepspost.info. Stuur bijdragen naar wouter@scheepspost.info

jun
1
do
Oostende voor anker
jun 1 – jun 4 hele dag
Oostende voor anker

Oostende voor Anker in 2023

Oostende, … haar haven, haar stranden, haar steiger en natuurlijk haar maritiem verleden. Binnenkort stellen wij de volgende editie van Oostende Voor Anker voor.

Het grootste maritieme festival aan de Noordzee zal plaatsvinden van 1 tot en met 4 juni 2023.

Benieuwd naar het evenement?  Op de website vind je voorlopig het programma en de deelnemende schepen van 2022 nog terug om je al zin te doen krijgen om in 2023 te komen.

jun
9
vr
Bokkingrace, Harderwijk
jun 9 hele dag
Bokkingrace, Harderwijk
De traditionele (17e) Bokkingrace, georganiseerd door het Bottermuseum waarbij vrijwilligers van Harderwijkse Botterstichting en Stichting Vischafslag de organisatie verzorgen.
De Bokkingrace wordt gehouden op vrijdag 9 juni 2023.
Hierbij stellen wij u in de gelegenheid u in te schrijven voor deelname in 2023.
De ontvangst is om 12.00 uur bij de Bottermuseum. De Bokkingrace wordt om circa 17.00 uur afgesloten met de prijsuitreiking.
Na een borrel en de prijsuitreiking is er gelegenheid om vanaf 17.30 uur deel te nemen aan een uitgebreid buffet.
We zien er naar uit u dit jaar als gast te begroeten. We hebben een gelimiteerd aantal schepen ter beschikking.
Grachtenfestival Meppel
jun 9 – jun 11 hele dag
Grachtenfestival Meppel

Grachtenfestival Meppel

Na twee jaar lege grachten in het 2e weekend van juni zal het er in het weekend van 10-11-12 juni geheel anders uitzien. De belangstelling voor het 16e Grachtenfestival is overweldigend.

De aanmeldingen voor de historische vloot kwam direct nadat bekend werd dat het evenement door kon gaan flink op gang. Dit heeft geresulteerd dat het maximale aantal deelnemers een maand geleden al werd bereikt.

Naast de vele aanmeldingen van schepen merk je dat het evenement ook elders leeft. Zo was de Koninklijke Marine erg enthousiast en meldde begin 2022 dat men graag naar Meppel komt. Men komt met vier Marine schepen naar Meppel.  Tevens zal de Roadshow van de Koninklijke Marine aanwezig zijn waarbij een belevingscontainer bezocht kan worden en men nog veel meer van het werk van de Marine kan ervaren.

Museumhavendagen Gouda
jun 9 – jun 11 hele dag
Museumhavendagen Gouda

Museumhavendagen Gouda

In 2023 organiseert Museumhaven Gouda haar tweejaarlijkse Museumhavendagen. Historische schepen zijn welkom om op die dagen in de Museumhaven af te meren. Eerder komen of langer blijven mag natuurlijk ook.

Opgaven kan via havendagen@museumhavengouda.nl

jun
10
za
Middelburgse Havendagen
jun 10 – jun 11 hele dag
Middelburgse Havendagen

Maritiem erfgoed op de Middelburgse Havendagen

Meer dan 30 schepen van de rijke erfgoedvloot uit Zeeland en omstreken zijn aanwezig op de Middelburgse Havendagen: aankomst op vrijdag 9 juni rond 17.30 uur van noord en zuid via het Havenkanaal door Walcheren naar de Loskade en de Rouaanse kade. Houten schepen zoals de hoogaars en de hengst, tjalken en kotters, sleepboten en aken, old gaffers en een veerboot, allemaal varend erfgoed van 50 jaar en veel ouder.
De schepen liggen afgemeerd en kunnen bezichtigd worden, veelal de buitenkant en bij sommigen ook aan boord.

Ga naar de bovenkant