FAQ items aan het laden...
LVBHB2023-01-15T18:33:23+01:00

Het Historisch Bedrijfsvaartuig

De grootste behoudsorganisatie voor ons varend erfgoed: schepen ouder dan 50 jaar die in Nederland gebouwd zijn of beeldbepalend zijn geweest op de Nederlandse wateren. LVBHB: wat is onze missie, waar komt u ons tegen?

Nieuws voor LVBHB-leden

Actueel

Varend Erfgoed Evenementen

Evenementen voor de gehele varend erfgoed gemeenschap, namens de FVEN verzorgd door Scheepspost.info. Stuur bijdragen naar wouter@scheepspost.info

jun
9
vr
Bokkingrace, Harderwijk
jun 9 hele dag
Bokkingrace, Harderwijk
De traditionele (17e) Bokkingrace, georganiseerd door het Bottermuseum waarbij vrijwilligers van Harderwijkse Botterstichting en Stichting Vischafslag de organisatie verzorgen.
De Bokkingrace wordt gehouden op vrijdag 9 juni 2023.
Hierbij stellen wij u in de gelegenheid u in te schrijven voor deelname in 2023.
De ontvangst is om 12.00 uur bij de Bottermuseum. De Bokkingrace wordt om circa 17.00 uur afgesloten met de prijsuitreiking.
Na een borrel en de prijsuitreiking is er gelegenheid om vanaf 17.30 uur deel te nemen aan een uitgebreid buffet.
We zien er naar uit u dit jaar als gast te begroeten. We hebben een gelimiteerd aantal schepen ter beschikking.
Grachtenfestival Meppel
jun 9 – jun 11 hele dag
Grachtenfestival Meppel

Grachtenfestival Meppel

Na twee jaar lege grachten in het 2e weekend van juni zal het er in het weekend van 10-11-12 juni geheel anders uitzien. De belangstelling voor het 16e Grachtenfestival is overweldigend.

De aanmeldingen voor de historische vloot kwam direct nadat bekend werd dat het evenement door kon gaan flink op gang. Dit heeft geresulteerd dat het maximale aantal deelnemers een maand geleden al werd bereikt.

Naast de vele aanmeldingen van schepen merk je dat het evenement ook elders leeft. Zo was de Koninklijke Marine erg enthousiast en meldde begin 2022 dat men graag naar Meppel komt. Men komt met vier Marine schepen naar Meppel.  Tevens zal de Roadshow van de Koninklijke Marine aanwezig zijn waarbij een belevingscontainer bezocht kan worden en men nog veel meer van het werk van de Marine kan ervaren.

Museumhavendagen Gouda
jun 9 – jun 11 hele dag
Museumhavendagen Gouda

Museumhavendagen Gouda

In 2023 organiseert Museumhaven Gouda haar tweejaarlijkse Museumhavendagen. Historische schepen zijn welkom om op die dagen in de Museumhaven af te meren. Eerder komen of langer blijven mag natuurlijk ook.

Opgaven kan via havendagen@museumhavengouda.nl

jun
10
za
Middelburgse Havendagen
jun 10 – jun 11 hele dag
Middelburgse Havendagen

Maritiem erfgoed op de Middelburgse Havendagen

Meer dan 30 schepen van de rijke erfgoedvloot uit Zeeland en omstreken zijn aanwezig op de Middelburgse Havendagen: aankomst op vrijdag 9 juni rond 17.30 uur van noord en zuid via het Havenkanaal door Walcheren naar de Loskade en de Rouaanse kade. Houten schepen zoals de hoogaars en de hengst, tjalken en kotters, sleepboten en aken, old gaffers en een veerboot, allemaal varend erfgoed van 50 jaar en veel ouder.
De schepen liggen afgemeerd en kunnen bezichtigd worden, veelal de buitenkant en bij sommigen ook aan boord.

jun
11
zo
The Ocean Race, Scheveningen
jun 11 – jun 15 hele dag
The Ocean Race, Scheveningen

In de week van 11-15 juni verwelkomt dé zeilstad van Nederland de bekendste oceaanrace ter wereld. Scheveningen heeft daar inmiddels ervaring mee. Het is al de derde keer in de historie van de ‘zeilrace om de wereld’ dat Scheveningen in het etappeschema is opgenomen. In 2018 finishte de race zelfs in Scheveningen en die zinderende ontknoping staat iedereen nog helder voor de geest. “De voorgaande keren liep zeilminnend Nederland uit voor de deelnemers en ik verwacht dat het komend jaar niet anders zal zijn”, aldus Gerd-Jan Poortman, ambassadeur van The Ocean Race The Hague en zelf meervoudig deelnemer aan de The Ocean Race.

Voor meer informatie: theoceanracethehague.nl

Ga naar de bovenkant