logoUffelte aan de Drentse Hoofdvaart viert dit jaar zijn 975e verjaardag. Op 4 juli is er een waterfestijn. Uffelte nodigt historische schepen uit om deel te nemen aan het feest.
Zaterdag 4 juli is het weekend vóór de havendagen in Coevorden dus plan uw tocht naar de LVBHB reünie in Musselkanaal rond die evenementen.
Schepen kunnen aanmeren tussen de 1ste en de 2de Uffelterbrug van de Drentse Hoofdvaart.
Op deze dag staan allerlei stands met eten en drinken tegenover de schepen. Ook zal muziek, entertainment en een braderie met oude ambachten de sfeer en gezelligheid compleet maken. Er zal een oude trekschuit met paarden aanwezig zijn.
Bij de 2de Uffelterbrug ligt café restaurant ‘Frederikshaven’. Hier heeft u de mogelijkheid om gratis te douchen, een wasje te draaien en om `s ochtends lekker te ontbijten. Dit allemaal geheel kosteloos.
Aanmelden voor 1 maart bij Jeanet Hendriks, Lindenlaan 47, 7975 AE Uffelte, ook voor info: tel 0521-351456 / 06-20683792 of mail hendrikspj@hotmail.com
Uffelte is een esdorp met veel karakteristieke Saksische boerderijen. Uffelte kenmerkt zich door essen, maar vooral door gigantische bos-, heide-, veen- en stuifzandgebieden. Het Ooster- en Westerzand, ten noorden van het dorp, vormen een landgoed dat uit bos, heide en veen (Uffelterveen) bestaat. Het is gedeeltelijk in particulier eigendom. Het Holtingerveld is een heidegebied van Natuurmonumenten.
Het Uffelter Binnenveld is een bos- en heidegebied ten zuidwesten van het dorp, eigendom van Het Drentse Landschap. Aan de overzijde van de Drentsche Hoofdvaart, eveneens op het grondgebied van Uffelte, ligt het bos- en weidegebied van Landgoed Rheebruggen, ook van Het Drentse Landschap.