Reünieprogramma Willemsoord Werfgoed 2014
Vanaf maandag 28/7 zullen de eerste schepen ontvangen worden. Zij zijn van harte welkom, doch de kans is groot dat de definitieve ligplaats nog niet ingenomen kan worden. Vanaf donderdag 12:00 uur zijn de deelnemers van de reünie vrijgesteld van liggelden.
Donderdag 31 juli
Aankomst aanbrengtocht vanuit Zaanstreek/Alkmaar en de overige individuele schepen.
Vrijdag 1 augustus
Aankomst individuele schepen.
Tussen 10:00 en 16:00 uur zijn, vanwege het grote aantal deelnemers, er drie rondleidingen bij het Marinebedrijf georganiseerd. Indeling middag- of ochtendploeg volgt nadat u zich heeft gemeld voor het inontvangstnemen van het welkomsttasje en de reünievlag.
19:00 uur verzamelen we voor de ledenvergadering in het gebouw De Dukdalf, de kantine van de Koninklijke Marine, nabij het Marinemuseum.
Na afloop napraten in of bij de Terra Nova en het Schipperscafé.
Zaterdag 2 augustus
Vanaf 11:00 uur zal er op de kade een maritieme markt zijn en veel straattheater, demonstraties oude ambachten enzovoorts voor het publiek.
Tussen 13:00 en 17:00 uur zijn er diverse activiteiten voor de (schippers)kinderen, schippers en schipperkes. Zo zal er een workshop tangodansen zijn, gegeven door Frits Veldmeijer en Tecla Goossen, maar ook twee workshops Djembé, een voor volwassenen en een voor kinderen. Deze workshops worden gegeven door Michael Agbodo, professioneel docent Afrikaanse dans en percussie. (zie: http://www.agbodo.nl) Michael neemt 50 trommels mee en dat is dan ook gelijk het aantal deelnemers dat kan meedoen.
Uiteraard wordt er gedacht aan de kinderen die zich dit weekeinde echt niet zullen vervelen.
Om 18:00 uur verzamelen we voor Gebouw 66 voor de barbecue. Wij zullen zelf de handen uit de mouwen moeten steken, want de organisatie zorgt alleen voor vlees of vis, groenten, vuur enzovoorts. Het grillen doen we zelf.
Om 20:00 uur zitten we rond het podium in Gebouw 66 voor de bonte avond. Op het podium gaan eigen leden het programma verzorgen. Zo zien en horen we in willekeurige volgorde: Het Groot Niet Te Vermijden Reünie Koor (HGORK) met onder andere het Helderse reünielied, Midas Dekkers met een lezing, Frits en Tecla met een tango-demonstratie, een optreden van het die middag gestarte LVBHB-djembéorkest, klassieke muziek gespeeld door Eugène van Boheemen en zijn dochter en de voordracht ‘t Benkske door de mensen van Regio Zuid. Tot slot wordt iedereen uitgenodigd om de in de afgelopen jaren gemaakte reünieliederen mee te zingen met HGORK. Liedboekjes zullen worden uitgereikt.
Om 22:00 uur is het podium vrij voor de Assendelftse groep Kavel57, een feestband in de Ierse muziektraditie. Wij hopen dat zo rond het middernachtelijk uur de rust over de haven zal vallen.

Tango voor het eerst.
Argentijnse tango is improvisatie tussen leider en volger: subtiel samenspel en verrassing op prachtige muziek. In de workshop leer je een paar eenvoudige basisvariaties, elementen van de dans. En natuurlijk de abrazo, de ‘omhelzing’ waarin je tango danst. Deelname per (dans)paar. Waarschuwing: verslavingsrisico!
Frits en Tecla

Zondag 3 augustus
Deze dag zal enigszins in het teken staan van de zeildemonstratie op het Marsdiep, daartoe is om 09:00 uur een palaver gepland in het Schipperscafé of de Terra Nova.
Om 10:30 uur zal er een bezinningsdienst gehouden worden in Gebouw 66. Deze bezinning zal geleid worden door de aalmoezenier van de Koninklijke Marine. Met opzet hebben we het geen kerkdienst genoemd vanwege het lichte karakter van de bijeenkomst. Voor leden die echt ter kerke willen gaan, zal daarover in de welkomsttas ruimschoots voldoende informatie zijn. De bezinningsdienst zal ongemerkt overgaan in een ‘open podium’ waarbij verwacht wordt dat de bijdragen zullen aansluiten bij het thema en karakter van die ochtend.
Om 13:00 uur begint de zeildemonstratie op het Marsdiep.
Gedurende de gehele dag zullen er op de kades op en rond het reünieterrein weer allerlei activiteiten zijn voor zowel publiek als deelnemers.
Ons verenigingsschip Terra Nova ligt afgemeerd aan de reparatiekade naast het Schipperscafé en gedurende de reünie open zijn voor een kop koffie, thee of een drankje. Wij doen dat in goede samenwerking met het Schipperscafé.
Maandag 4 augustus om 12:00 uur is de reünie officieel ten einde.