bestuur feb 2016Het bestuur van de LVBHB vergadert maandelijks op de laatste woensdag van de maand (uitzonderingen daargelaten). Met ingang van februari 2016 besteedt het bestuur hier aandacht aan de belangrijkste onderwerpen van de bestuursvergadering.
Zoals gebleken is uit de vele reacties op de oproep in de Bulletalie over de aanwezigheid van AIS op onze schepen is actie geboden. Uit inventarisatie van Simon J. de Waard blijkt dat de helft van de schepen geen AIS aan boord heeft. Let wel er wordt per 1 mei door de overheid gehandhaafd. De verwachting is dat er geen excuus mogelijk is omdat het om de veiligheid van schip en bemanning gaat. Al met al zeer zorgelijk, zeker omdat het behalen van het CvO daardoor onmogelijk is geworden. Daarom heeft het bestuur besloten om te onderzoeken of een hernieuwde mogelijkheid tot subsidie mogelijk is. Tevens wordt gedacht om de gezamenlijke inkoopactie van de apparatuur aan onze leden te herhalen. Houdt de website en de Bulletalie in de gaten voor het actuele nieuws. Wel is het zaak dat zodra er schepen geverbaliseerd worden dit te melden aan de vereniging.
Voor de komende reünie in Vreeswijk of zoals de voorzitter graag wil – de erfgoedmanifestatie – (lees daarvoor het stukje in de komende Bokkepoot van zijn hand) is geen aanmelding meer mogelijk. Het maximale aantal schepen dat kan deelnemen is bereikt. Het wordt een groot festijn en men is volop bezig met de voorbereidingen. Van belang is te melden dat het organiseren van een reünie geen peulenschilletje is. Het aanvragen van de benodigde vergunningen vraagt zoveel tijd en energie van de betrokkenen dat geadviseerd wordt om daar een aparte stichting voor op te richten. In Hasselt (2017) is dat al verwezenlijkt.
De invullen van de Banners verloopt dankzij de inzet van enkele vrijwilligers en Nicolien voorspoedig. Wil het een succes worden dan is het zaak dat alle leden met een schip de gegevens invullen in het BHS (Bestand Historische Schepen) van de vereniging. Dat kan digitaal via de website. Pas dan kunnen de laatste banners gemaakt worden, immers zonder informatie geen banner.
De werkgroep PR&Communicatie krijgt gestalte. Er wordt druk overlegd hoe de diverse informatiestromen binnen de vereniging eenduidig in de communicatie naar buiten kunnen treden zonder elkaar voor de voeten te lopen. Denk aan de Bokkepoot, de website, de Bulletalie en Facebook. Zoals bekend is publiciteit en het laten zien van het cultureel erfgoed een speerpunt van het bestuur.
Hierbij een oproep voor beeldmateriaal van onze schepen, met name van Sail Amsterdam of andere film of video fragmenten. Te sturen naar communicatie@lvbhb.nl . We willen uiteindelijk komen tot een professionele presentatie van ons erfgoed.
Nieuws: de wintervergadering vindt volgend jaar plaats op zaterdag 11 maart in Nijmegen.
Rob Slangen, notulist van het bestuur